در سالهای اخیر، در ایران انقلابی آرام در فرهنگ قهوه رخ داده است.باشگاه خبرنگاران جوان – در سالهای اخیر، در ایران انقلابی آرام در فرهنگ قهوه رخ داده است. در کشوری که همواره چای نوشیدنی اصلی بوده، قهوه تخصصی جایگاه ویژهای یافته و به پدیدهای اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده است. در شهرهایی مانند تهران، اصفهان و شیراز، کافههایی با رویکرد موج سوم قهوه بهسرعت رشد کردهاند؛ این کافهها ضمن پایبندی به استانداردهای جهانی، سبک ایرانی خود را با ترکیب طعمها و سنتهای محلی توسعه دادهاند. این رشد علیرغم تحریمهای شدید اقتصادی که واردات قهوه و تجهیزات را دشوار کرده، به لطف علاقهمندان، رستریها و رقابتهای ملی تحقق یافته است. با وجود محدودیتها، ایران در سال ۲۰۲۳ بیش از ۴۹ هزار تن قهوه وارد کرد و در رویدادهایی نظیر نمایشگاه جهانی قهوه دبی حضور چشمگیری داشت.