free stats

به‌روزرسانی دروس مهارتی و علمی کاربردی دانشگاهی از مهر ۱۴۰۴

۰۹:۲۳ – ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ باشگاه خبرنگاران جوان – علیرضا نقی‌زاده مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص مهارت‌محورشدن آموزش در دانشگاه‌ها اظهار داشت: ما دو گروه دانشجو در کشور داریم؛ نخست دانشجویانی که در رشته‌های مهارتی (دانشگاه ملی مهارت و دانشگاه جامع علمی کاربردی) تحصیل می‌کنند و دانشجویان دانشگاه مهارتی ما محسوب می‌شوند و همچنین دانشجویانی که در دانشگاه‌های عادی تحصیل می‌کنند که معتقدیم آنها هم نیاز به مهارت دارند.
وی بیان کرد: در معاونت آموزشی وزارت علوم در سیاستگذاری جدیدی که طی ۲ سال اخیر داشتیم دو کار مهم انجام دادیم؛ نخست اینکه بحث مهارت را از توجه صِرف دانشگاه مهارتی به کل دانشگاه‌ها تعمیم دادیم که این مساله مهمی است.
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم ادامه داد: در برنامه ششم پیشرفت، بحث مهارت تنها معطوف به دانشگاه مهارتی است و در بند ۵ شاخص ماده ۹۳ برنامه توسعه نیز موضوع مهارت، کل زیرنظام‌های آموزشی را تحت پوشش قرار می‌دهد.
وی توضیح داد: در برنامه هفتم پیشرفت، به همان اندازه که موضوع مهارت برای دانشجوی مهارتی مهم است برای دیگر دانشجویان نیز اهمیت دارد، در دانشگاه مهارت‌بنیان، بنیان مهارتی است، اما در دانشگاه‌های عادی قرار است توان مهارتی اشتغال‌پذیری ارتقا یابد.
نقی‌زاده یادآور شد: وزارت علوم برای هر دو این گروه‌ها برنامه‌ریزی کرده است، برای دانشگاه‌های عادی برای اولین بار در کنار دروس علوم پایه، دروس عمومی و تخصصی، بسته دروس مهارتی اشتغال‌پذیری پیش‌بینی شده که ۱۵ واحد شامل کاربینی، کارآموزی، کارورزی، مهارت‌های نرم شغلی و کارآفرینی است.
وی خاطرنشان کرد: دانشجویان بر اساس اینکه به چه میزان عملیاتی و کاربردی هستند بین ۵ تا ۱۵ واحد از این دروس را که در برنامه درسی پیش‌بینی شده باید سپری کنند.
نقی‌زاده تاکید کرد: پیش‌بینی دروس مهارتی برای دانشگاه‌های عادی تحول بسیار مهمی در بحث آموزش است و برای ورودی‌های ۱۴۰۳ این اقدام شروع شده است و تمام دروس رشته‌های مهندسی که برنامه آنها بازنگری شده این دروس مهارتی را دارند.
وی اضافه کرد: برای اجرای مناسب دروس مهارتی با مجلس شورای اسلامی در ارتباط بودیم و در تبصره دو ماده ۹۵ پیش‌بینی شده که دستگاه‌های اجرایی باید به اجرای این دروس کمک کنند و اکنون آیین‌نامه آن تدوین و به دولت ارائه شده است و به زودی تصویب می‌شود.
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم تاکید کرد: تدریس مباحث مهارتی و اشتغال‌پذیری موضوع مهمی در کشور است و نقطه تحولی محسوب می‌شود به شرط اینکه به خوبی اجرا شود. یک بخش ما به عنوان دولت هستیم که نقش سیاستگذاری رگولاتوری به عنوان وزارت علوم داریم و یک بخش هم منابع است که باید دستگاه‌ها متقبل شوند.
نقی‌زاده اظهار داشت: ما در دانشگاه مهارتی دو کار اصلی انجام دادیم، نخست اینکه تاکید و پیگیری کردیم که برنامه‌های آنها به روز شود و از مهر ۱۴۰۴ همه برنامه‌های درسی این دانشگاه به روز می‌شود و در دانشگاه علمی کاربردی هم این اتفاق را شاهد خواهیم بود.
وی تاکید کرد: ما انتظار نداریم که برنامه‌های درسی در دانشگاه‌های ملی مهارت و علمی کاربردی همچون دانشگاه‌های عادی پنج سال یک‌بار، به‌روزرسانی شود، اما باید دو تا سه سال یک‌بار این اقدام صورت گیرد.
منبع: ایرنا

درحال انتقال به خبر..