شمار مبتلایان به تب دنگی در چابهار کاهش یافت

۱۲:۴۶ – ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ باشگاه خبرنگاران جوان _ دانیال رییسی اظهار کرد: چابهار در ۲ سال اخیر آلودهترین شهر کشور از نظر وجود پشه ناقل بیماری تب دنگی با بیش از یک هزار مبتلا بود، اما با تلاشهای صورت گرفته شمار مبتلایان از ابتدای امسال تاکنون به کمتر از ۲۰ مورد رسید.
وی با بیان اینکه پشه آئدس ناقل بیماری تب دنگی در شهریور سال ۱۴۰۲ در این شهرستان شناسایی و صید شد، خاطرنشان کرد: بین ۸۰۰ تا هزار نقطه آلوده به پشه آئدس در یک سال گذشته در این منطقه شناسایی شده است.
رییسی، زمان اوج ابتلا به این بیماری در چابهار را ماههای آذر و دی پارسال اعلام و اضافه کرد: تعداد موارد مبتلایان در این ۲ ماه به حدود ۴۰۰ نفر رسید.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی چابهار گفت: اجرای برنامههای کمیتههای پنجگانه کنترل بیماری تب دنگی، شناسایی و مقابله با پشه آئدس در نقاط مختلف و هماهنگی بین بخشی با محوریت فرمانداری، شهرداری و مرکز بهداشت سبب کاهش این آمار از ابتدای سال جاری تاکنون شده است.
رییسی با بیان اینکه دانشکده علوم پزشکی چابهار اقدامات زیادی برای پیشگیری از شیوع بیماری تب دنگی انجام داده است، اظهار کرد: سمپاشی، از بین بردن لارو، توزیع پشهبند و بیماریابی از جمله این اقدامات است.
وی با اشاره به اینکه پشه آئدس ناقل چهار بیماری شامل دنگی، زیکا، چیکونگونیا و تب زرد است، بیان کرد: بیماری که ما در چابهار با آن مواجه هستیم تب دنگی است.
وی با بیان اینکه تب دنگی، بومی کشور پاکستان است، تصریح کرد: هر زمان بارندگی زیاد شود، بیماریهای منتقله از پشه آئدس نیز افزایش مییابد که در این صورت احتمال بالا رفتن میزان ابتلا به بیماری هم بیشتر میشود.
رییسی با تاکید بر اینکه برخی از کشورهای پیشرفته نیز همچنان درگیر این پشه و مقابله با آن هستند، خاطرنشان کرد: هرچه همکاری بین بخشی برای مقابله با این پشه بیشتر شود میزان موارد ابتلا نیز کاهش مییابد و این موضوع فقط مختص بخش بهداشت نیست.
بیشترین زیستگاه پشه آئدس در مخازن نگهداری آب است
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی چابهار همچنین گفت: در برخی مطالب عنوان شده که آئدس، پشه لاستیک هاست و در داخل لاستیکهای فرسوده بیشتر تجمع میکند درحالیکه بررسیهای صورت گرفته در چابهار نشان داد که بیشترین زیستگاه این پشه در این منطقه در مخازن نگهداری آب است.
رییسی افزود: ۶۱ درصد از موارد مثبت ابتلا و مکانهای صید پشه آئدس در چابهار مربوط به حوض انبارها و ظروف نگهداری کوچگ و بزرگ آب است بنابراین اگر آب شهر چابهار پایدار شود تا حدود ۶۰ درصد از برنامه مقابله با این پشه جلوتر میرویم.
وی به اجرای برخی برنامههای کوتاه مدت برای مقابله با این پشه مانند سمپاشی اشاره و اضافه کرد: این روش، راهکار اساسی بهشمار نمیآید بلکه حالت مُسَکن دارد، از طرفی اگر سمپاشی به این شدت ادامه یابد ممکن است پشه نسبت به آن مقاوم شود.
وی بر تکمیل فاضلاب شهری، تامین آب پایدار شهر چابهار و جمع آوری به موقع زباله ها، نخالههای ساختمانی و لاستیک فرسوده تاکید کرد و گفت: برای کنترل و مقابله با پشه آئدس نیاز به همکاری و همیاری مردم و مسوولان بهویژه بخش شهرداری است.
وی به برگزاری کارگاههای آموزشی مختلف با حضور معتمدان، دانش آموزان، علما و متنفذان درباره بیماری تب دنگی اشاره و اظهار کرد: دستگاههای اجرایی مختلف بهویژه شهرداری باید هر چه سریعتر اقدامات لازم را برای سالم سازی محیط و خشکاندن آبهای سطحی برای کاهش این بیماری انجام دهند.
رییسی با بیان اینکه علائم این بیماری مانند ابتلا به آنفلوآنزا و سرماخوردگی است، افزود: این بیماری واکسن و درمان خاصی ندارد، فرد مبتلا باید قرنطینه شود یا داخل پشهبند بخوابد تا در معرض گزش پشه قرار نگیرد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی چابهار ادامه داد: این پشه در داخل یک لیوان آب هم میتواند تکثیر شود و تخم آن بعد از ۱۰ تا ۱۴ روز به پشه بالغ بالغ میشود بنابراین افرادی که بیرون از خانه میخوابند حتما داخل پشهبند بمانند و در و پنجرههای خانهها هم باید توری داشته باشد.
رییسی خاطرنشان کرد: هر فردی که از پاکستان وارد این منطقه میشود و علائم بیماری تب دنگی را داشته باشد توسط همکاران بهداشتی، معاینه میشود و در صورت مشکوک بودن تحت آزمایش قرار میگیرد.
منبع علوم پزشکی چابهار
▸ پخش زنده بازی فوتبال ناتینگهام فارست و برنتفورد امروز پنج شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + تماشای آنلاین
▸ حمایت ویژه صندوق نوآوری از کاربردیسازی هوش مصنوعی
▸ گمرک: کانتینرهای کالاهای اساسی در انفجار نبودند
▸ این صدا را جدی بگیرید!