ایران، پیشگام فناوری کمکی در جهان در حال توسعه

۱۳:۲۴ – ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ باشگاه خبرنگاران جوان – نمایندگان سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی این معاونت در اجلاس GATE-۲۰۲۵ که به طور مشترک توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) و یونیسف برگزار شد، شرکت کردند.
این اجلاس در راستای برنامه همکاری سازمان یونیسف و جمهوری اسلامی ایران برای سالهای ۲۰۲۳-۲۰۲۷ برگزار شد.
دبیر ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی، در این اجلاس به تشریح فعالیتهای ایران در حوزه «فناوریهای کمکی» پرداخت و بر اساس مدل ۵ P سازمان جهانی بهداشت، اقدامات معاونت علمی در زمینههای سیاستگذاری، تولید و تأمین فناوریهای کمکی را برشمرد.
مصطفی قانعی به همکاری معاونت علمی با سازمان یونیسف اشاره و بر اهمیت ظهور فناوریهای نوین، به ویژه فناوریهای دیجیتال، تأکید کرد و به تشریح راهکارهای ایجاد انگیزه در شرکتها برای تبدیل محصولات خود به فرمتهای دیجیتال پرداخت.
فرناندو بوتلهو، متخصص برنامه فناوری کمکی سازمان یونیسف نیز با قدردانی از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران، مدلهای ارائه شده از سوی ایران را به عنوان الگویی برای سایر کشورهای در حال توسعه معرفی کرد.
بنا به گزارش دفتر تبادل فناوری سازمان همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی، همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با یونیسف از سال ۱۳۹۸ آغاز شده و تاکنون ۲ دوره چالش نوآوری در زمینه کودک و نوجوان با مشارکت آنها برگزار شده است.
ارتقای سطح دسترسی کودکان و نوجوانان به فناوریهای کمکی از مهمترین محورهای برنامه همکاری ایران و یونیسف به شمار میرود. مشارکت در نشستها و برنامههای بینالمللی و معرفی دستاوردها و اقدامات ایران در زمینه توسعه فناوری، سیاستگذاری و حمایت از کسبوکارهای حوزه فناوری کمکی به جوامع بینالمللی از دیگر فعالیتهای مشترک بوده است.
تلاش برای شکلگیری زیستبوم نوآوری در حوزه کودک و نوجوان، جلب مشارکت ذینفعان و سرمایهگذاری در این حوزه و ارتقای دسترسی از طریق شناسایی و حمایت از شرکتهای فعال، از جمله سوابق همکاریهای پیشین بین معاونت علمی ریاست جمهوری و یونیسف است.
منبع: معاونت علمی ریاستجمهوری
▸ تصور از سهمیه کنکور بیش از واقعیت است
▸ عیادت رئیس قوه قضاییه از آیتالله نوری همدانی + عکس
▸ نتیجه و خلاصه بازی فوتبال آرسنال و پاری سن ژرمن امروز سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
▸ رشد چشمگیر سکه با افزایش 3 میلیون و 600 هزار تومانی