free stats

چین برای رویارویی با ترامپ از چه راهبردی پیروی می‌کند؟

اقتصادنیوز :

به ادعای گروهی از ناظران چین با تکیه بر قدرت‌گیری اقتصادی و نظامی خود، آمریکا را دیگر در موضع برتر نمی‌بیند و از همین رو تصور می کند دوران تعادل راهبردی آغازشده است.

به گزارش اقتصادنیوز، فارن افرز با انتشار یادداشتی مدعی شد، در سال ۲۰۲۱، در نخستین دیدار پرتنش میان مقام‌های ارشد سیاست خارجی چین و همتایان‌شان در دولت بایدن، دیپلمات بلندپایه پکن، یانگ جیچی، اعلام کرد که ایالات متحده دیگر نمی‌تواند «از موضع قدرت با چین سخن بگوید». این اظهار نظر که به‌نظر می‌رسید آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی، را غافلگیر کرده بود، اکنون برای درک چشم‌انداز راهبردی چین آموزنده به‌شمار می‌آید. در چهار سالی که از آن زمان گذشته، پکن با این فرض عمل کرده که دگرگونی عمیقی در توازن قدرت میان دو کشور در حال وقوع است. استراتژیست‌های چینی بر این باورند که «ضعف راهبردی» چند دهه‌ای چین در رقابت با آمریکا رو به پایان است؛ روندی که ناشی از پیشرفت مداوم این کشور در حوزه‌های صنعتی، فناورانه و نظامی و افزایش نفوذ بین‌المللی‌اش است. این پیشرفت، به باور پکن، دوره‌ای از «تعادل راهبردی» با آمریکا را رقم زده که در آن، هر دو کشور قدرتی تقریباً برابر دارند.

فرصت سازی پکن

این نشریه در ادامه آورد، انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا تأثیر چندانی بر خوش‌بینی پکن نداشت؛ چین همچنان معتقد است می‌تواند با تهدیدهای ایالات متحده کنار بیاید، به تعادلی پایدار دست یابد و برای برتری جهانی رقابت کند. افزون بر این، اقدامات ترامپ در آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش، باور پکن را تقویت کرده که ایالات متحده در حال شتاب بخشیدن به افول خود است و دوره جدیدی از برابری میان قدرت‌ها به سرعت نزدیک می‌شود. این برداشت که چین دیگر با تهدیدی وجودی از سوی آمریکا روبه‌رو نیست، اثری تثبیت‌کننده بر سیاست‌گذاری‌های پکن داشته است. در واکنش به تشدید تنش‌های تجاری از سوی ترامپ در ماه آوریل، چین خویشتن‌داری پیشه کرده و انتظار دارد که رئیس‌جمهور آمریکا سرانجام برای رسیدن به توافق، تعرفه‌ها را کاهش دهد. با این حال، اگرچه در حال حاضر خطر بروز درگیری میان آمریکا و چین اندک به نظر می‌رسد، اما این وضعیتِ متعادل، ممکن است پایدار نباشد. در چهار سال آینده، احتمال بروز بحران نظامی افزایش خواهد یافت؛ چرا که دو کشور به‌طور فزاینده‌ای اراده یکدیگر را می‌آزمایند.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «از صبر راهبردی تا نوسازی نظامی؛ چین برای رویارویی با ترامپ از چه راهبردی پیروی می‌کند؟» بخوانید.

بخش

سایت‌خوان،

صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

این مطلب برایم مفید است

0

نفر این مطلب را پسندیده اند

درحال انتقال به خبر..