چرخش کشورهای خلیج فارس در قبال مذاکرات

اکوایران :
همزمان با آماده شدن رهبران منطقه برای نخستین سفر مهم دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در دور دوم ریاستجمهوریاش به خارج از کشور، به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی، مسئله جمهوری اسلامی ایران همچنان پررنگ باقی مانده است.
به نوشته مرکز مطالعات عربی، ترامپ هشت سال پیش در سخنرانیاش در ریاض، بر دو مسئله ایران و افراطگرایی منطقهای تمرکز داشت. اما تنها چند هفته پس از سفرش، هرگونه تصور از جبهه مشترک میان شرکای خلیجی آمریکا فرو پاشید، زیرا عربستان سعودی، بحرین و امارات، همسایه خود قطر را تحت محاصره و تحریم قرار دادند.
این رویارویی به طولانیترین و عمیقترین شکاف در تاریخ شورای همکاری خلیج فارس (GCC) منجر شد، که در ژانویه ۲۰۲۱، یک روز پیش از یورش هواداران ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا در ششم ژانویه، و در بحبوحه گذار سیاسی از دوران ترامپ به دولت جدید جو بایدن حلوفصل شد.
این بار اما، حالوهوای منطقهای که هیات ریاستجمهوری آمریکا هنگام ورود به عربستان سعودی در ۱۳ مه با آن روبهرو خواهد شد، تفاوتهای چشمگیر و مهمی دارد. پس از گذشت ۱۰۰ روز پرتنش در دور دوم ریاستجمهوری ترامپ، همراه با افزایش چالشهای حقوقی علیه او و رشد نارضایتی عمومی از برخی جنبههای سیاست آمریکا، کاخ سفید میخواهد این نخستین سفر مهم خارجی ترامپ، بهجز سفر به واتیکان برای شرکت در مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس، با موفقیت پیش برود. این مسئله اهمیت دارد، بهویژه از آنجا که سایر عناصر کلیدی سیاست خارجی ظاهراً پراکنده و بیبرنامه دولت ترامپ، تنها نتایج محدودی داشتهاند: ترامپ موفق به پایاندادن به جنگ اوکراین نشده، آتشبس شکننده در غزه فروپاشیده و گفتوگوهای غیرمستقیم هستهای آمریکا و جمهوری اسلامی ایران در وضعیت تعلیق قرار دارد.
مشروح این گزارش را در اکوایران با تیتر «چرخش کشورهای خلیج فارس در قبال مذاکرات ایران و آمریکا» بخوانید.
بخش
سایتخوان،
صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
این مطلب برایم مفید است
0
نفر این مطلب را پسندیده اند