عوامل تاثیرگذار بر معاملات بورس هفته چهارم اردیبهشت ۱۴۰۴

این هفته البته از نظر جریان نقدینگی در بورس هفته خوبی نبود. بعد از اینکه هفته گذشته برای نخستین بار در سال جاری پول حقیقی از بورس خارج شد این هفته جریان خروج پول حقیقی تشدید شد و بیش از ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه از بازار پرکشید. این در حالی بود که میانگین ارزش معاملات خرد هم نسبت به هفته گذشته افت محسوسی داشت و با ۱۶درصد کاهش به ۱۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید.
با این حال معاملات دو روز آخر هفته نشان از بازگشت رونق به بازار سرمایه در هفته آینده داشت.
پویان مظفری کارشناس بازار سرمایه میگوید در این برهه برای بررسی آینده بازار سرمایه باید سه موضوع را مورد بررسی قرار داد.
ابتدا بحث آینده مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا است که این موضوع مشخصا باعث رشد در بازار سرمایه و بهبود انتظارات نسبت به آینده شده است، در این فضا بازار سرمایه با اقبال در گروههایی مانند بانکی، خودرویی و حمل و نقلی روبرو شده است.
البته دقت کنیم که اثر مذاکرات غیر مستقیم فقط معطوف به این صنایع نبوده و کلیت بازار سرمایه با اقبال روبرو شده است، دقت کنیم که این موضوع باعث کاهش ریسک در بازار شده که همین عامل P/E گرفتن بازار شده است که یعنی بازار با eps ثابت حاضر است قیمت بالاتری برای سهام پرداخت کند.
عامل دومی که میتواند بر بازار موثر باشد، کاهش نرخ ارز و نبود چشم انداز رشد نرخ ارز توافقی میباشد، این موضوع عملا بر سهام دلاری موثر شده و باعث عدم اقبال بازار به آنها شده است.
موضوع سوم هم بالا بودن نرخ بهره است، اساسا با این نرخ بهره بسیار بالا و سنگین، بازار سهام با چالش برای رشد ادامهدار روبرو است، چراکه جذابیت در نرخ اوراق یعنی هر رشدی در بازار با فروشندههای زیادی همراه شود که به دنبال فروختن و تبدیل دارایی به درآمد ثابت میباشند.
اما سوال اصلی اینجاست که بازار سرمایه در کوتاه مدت به چه سمتی خواهد رفت؟
برای پاسخ به این سوال باید 3 عامل بالا به علاوه بازدهی کوتاه مدت بازار را بررسی کرد، همانطور که در مدت اخیر دیدیم بازار با هر خبر مثبتی از مذاکرات رشد داشت، اما نکتهای که در بازار از چشم فعالین بازار مخفی مانده بود ورود روزانه پول به صندوقهای درآمد ثابت بود، یعنی عملا فعالین اقتصادی در بورس به دلیل و با خبر توافق به سهام اقبال پیدا میکنند و سهام میخرند، اما هر روز به دلیل بالا بودن نرخ بهره ورود پول حقیقی به صندوقهای درآمد ثابت داشتیم
این کارشناس معتقد است، در حال حاضر بازار سرمایه با اقبال روبرو است، بازگشایی خساپا البته میتواند کمی فشار عرضه وارد بازار کند اما در مجموع به نظر میرسد خوب بودن شرایط مذاکرات بتواند بازار را در وضعیت مناسب نگه دارد.
دقت کنیم این بازگشایی خساپا و بازدهی اخیر در نمادهای بازار، باعث خواهند شد که مدتی فشار عرضه در بازار زیاد باشد، این عرضه از جنس عرضه و ریزش نیست، از جنس دست به دست شدن است.
پس از اینکه بازار این فشار را جذب کند با مناسب بودن اخبار مذاکرات میتوان همچنان به بازار امیدوار بود.
پس در مجموع در کوتاه مدت بازار این است که وقتی سوخت رشد بازار مذاکرات است، انتظار رشد هم باید در بخشهای توافق محور داشت، لذا همچنان به نظر صنایع خودرویی، بانکی و حمل نقلی بهتر باشند، اما با توجه به بالا بودن نرخ بهره، انتظار سیو سود مداوم هم در بازار وجود دارد.
▸ برپایی مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق ( ع) درگیلان
▸ طرز تهیه میوه خشک پفکی در خانه
▸ معمای جالب ریاضی که از 1000 نفر فقط یک نفر آن را حل کرد!
▸ حمایت عراق از مذاکرات ایران و آمریکا