تحقق مقابله با فرار مالیاتی و حمایت از تولید با تقویت حسابرسی سیستمی

۰۸:۰۰ – ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری- مالیات به عنوان یکی از منابع درآمدی پایدار دولتها مطرح است. در کشورهای پیشرفته توجه زیادی به این منبع درآمدی میشود و دولت با دقت بالایی به اخذ مالیات مبادرت میکند. برای کشور ما نیز گذار از بودجه نفتی به سمت درآمدهای پایدار مالیاتی یک ضرورت انکارناپذیر است؛ در این مسیر مهمترین ابتکار تمرکز بر اخذ مالیات عادلانه با استقرار نظام مالیاتی دادهمحور است؛ بنابراین دریافت مالیات حقه از همگان موضوع مهمی در پارادایم شیفت کشور به سمت توسعه پایدار و گذار از نفت به سمت مالیات است که این مهم با استفاده از روندهای هوشمند و حسابرسی سیستمی محقق خواهد شد و آن را در راستای ارائه خدمات با کیفیت به شهروندان و اداره کشور به کار بیندازد.
طی سالهای اخیر اصلاح نظام مالیاتی کشور با جدیت در دستور کار قرار گرفت. سال گذشته ماده ۱۶۹ و مکرر ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم اجرایی شد و بستری برای دریافت مالیات بر اساس اطلاعات بود. به زعم کارشناسان، هر چقدر از روندهای سنتی و ممیزمحور مالیاتستانی فاصله بگیریم، به همان نسبت شفافیت در اقتصاد و اعتماد مردم به روندهای مالیاتی و اقتصادی کشور افزایش پیدا میکند.
محمدرسول شیخیزاده رئیس جدید مجمع نمایندگان استان کردستان در مجلس با اشاره به اهمیت تحولات مالیاتی به نفع تولید در زمینه تحقق شعار سال خاطرنشان کرد: لازم است قوه مققنه، مجریه و قضائیه یک برنامه عملیاتی برای تمامی بخشها در راستای تحقق شعار سال طراحی کنند. یکی از کارهایی که قوه مقننه میتواند انجام دهد، اصلاح و حذف قوانین زائد و مانع بخش تولید است. یکی از مهمترین موارد کمک کننده به تولید و در راستای تحقق شعار سال نیز مسئله مربوط به اصلاحات مالیاتی است.
شیخیزاده گفت: در شرایط فعلی که تولیدکنندگان از مقررات خفهکننده و دست و پا گیر خسته شدهاند؛ تحقق عدالت مالیاتی از طریق تقویت حسابرسی سیستمی یک گام مهم است. با این کار میتوانیم مالیات را برای بخش شفاف اقتصاد قاعدهمند کنیم و در راستای رفع موانع تولید گام برداریم و یکی از اقدامات مثبت انجام شده در دولت چهاردهم در این راستا، تمرکز بر توسعه حسابرسی سیستمی و تحقق هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور است.
این نماینده مجلس در ادامه گفت: در روندهای هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور باید به سمتی برویم که درآمدهای مالیاتی را به سمت تولید با اولویت مناطق محروم سوق دهیم. در این روش، از یک طرف سرمایهگذار و مودی رضایت خواهد داشت و از طرف دیگر، اشتغال ایجاد میکنیم.
وی ادامه داد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور در افزایش شفافیت اثر دارد. به این ترتیب، میتوانیم جلوی فرار مالیاتی را بگیریم. در شرایطی که مالیات حقه از همگان دریافت میشود و وصول درآمدهای مالیاتی دولت اتفاق میافتد، بستر برای حمایت از تولید و برداشتن فشار مالیاتی از این حوزه ایجاد میشود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در زمینه از رونق انداختن فعالیتهای سوداگرانه در کشور نیازمند فرهنگسازی هستیم. باید رسانهها به کمک بیایند و جوانب مخرب سوداگری را در کشور تشریح کنند. در کنار این موضوع، اعمال مالیات بر فعالیتهای سوداگرانه در سایه سیستمیسازی نظام مالیاتی کشور کمککننده خواهد بود.
▸ حسن یزدانی: دیگر به ۸۶ کیلو برنمیگردم!
▸ برنامه قطعی برق تهران در چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + ساعات قطعی برق تهران چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
▸ کشف آثار باستانی ۱۰۰ میلیاردی در چالوس
▸ قیمت جدید خودرو محبوب پدرهای ایرانی اعلام شد!