free stats

حذف عجیب و جنجالی؛ این ماده غذایی از لیست کالاهای اساسی بیرون رفت!

اقتصاد100- حذف برخی اقلام مهم غذایی از لیست کالاهای اساسی در سال جاری، چالش تازه‌ای برای بازار ایجاد کرده است؛ معاون وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از عدم تفکیک وظایف میان وزارتخانه و سازمان برنامه و بودجه، خواستار اصلاحات جدی در این حوزه شد.

اصلاحات ساختاری برای تأمین کالاهای اساسی

شهرزاد مشیری در جلسه‌ای که روز شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه با حضور سرزده مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری، در شورای مدیران وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با اشاره به چالش‌های موجود، خواستار اصلاحات بنیادی برای ادامه موفقیت در تأمین، واردات و صادرات کالاهای اساسی شد.

اهمیت برنامه‌ریزی در بازرگانی

وی اظهار داشت که برنامه‌ریزی دقیق در حوزه بازرگانی، شرط اصلی رسیدن به اهداف کلان است. وی تاکید کرد: حتی بهترین منابع بدون داشتن برنامه‌ریزی مناسب به نتیجه نمی‌رسند. خوشبختانه با همکاری بدنه مدیریتی وزارتخانه و هدایت شخص وزیر، برنامه‌ریزی ارزی امسال به‌موقع انجام و در اسفند، جهت اجرایی شدن به بانک مرکزی ابلاغ شد.

کاهش بودجه ارزی و مدیریت چالش‌ها

مشیری با اشاره به کاهش بودجه ارزی از ۱۱.۵ میلیارد دلار به ۸ میلیارد دلار، افزود که این موضوع با هماهنگی کامل میان بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مدیریت شد و در نهایت، در روزهای پایانی سال با وجود فشارها، توانستیم بازار را به خوبی تنظیم کنیم.

مدیریت سفره مردم در ایام خاص

به گفته معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، توزیع کالابرگ معیشتی در نوروز و ماه رمضان سفره مردم را به‌خوبی مدیریت کرد و ما توانستیم سال را با موفقیت خاتمه دهیم.

رشد صادرات و کنترل بدهی‌ها

وی همچنین از واردات با ارزبری کمتر و رشد صادرات خبر داد و افزود که بخشی از بدهی‌ها با مدیریت منابع و مصارف کنترل شده است؛ اما سه چالش مهم همچنان وجود دارد که نیازمند توجه ویژه دولت است.

چالش‌های اصلی در حوزه بازرگانی

مشیری با بیان اینکه اولین چالش مربوط به مانده بدهی چند میلیارد دلاری ارزی از سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ است، گفت: این بدهی که مربوط به واردات کالاهای اساسی است، موجب اختلال در زنجیره تأمین شده و نیازمند تأمین منابع ارزی کافی است.

وی دومین چالش را عدم تقسیم صحیح وظایف بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد. به گفته وی، برخی اقلام اساسی از جمله تخم‌مرغ نطفه‌دار و گوشت گرم امسال از لیست کالاهای اساسی خارج شده‌اند؛ در حالی که این اقلام تأثیر مستقیم بر امنیت غذایی دارند.

نیاز به تقویت ساختار اداری

مشیری سومین چالش را ضعف ساختار اداری دانسته و افزود که در زمان بحران، همه به معاونان بازرگانی استان‌ها رجوع می‌کنند؛ اما این افراد ساختار رسمی و تشکیلاتی مشخصی در وزارتخانه ندارند. وی از لزوم به رسمیت شناختن این تشکیلات برای انجام وظایف حساس با انگیزه بیشتر خبر داد.

تأکید بر تثبیت ساختار بازرگانی

این مقام مسئول اظهار کرد که برای مدیریت بهتر حوزه‌های حساس واردات، صادرات و تخصیص ارز، باید ساختار بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی تقویت و تثبیت شود تا عملکرد این بخش به بهترین شکل ادامه یابد.

درحال انتقال به خبر..