موج شوک در بازار! بدشانسیهای بزرگ مستاجران تکمیل شد

اقتصاد100- افت چشمگیر سهم تسهیلات بانکی بخش مسکن در سال ۱۴۰۳، رکود بازار را تشدید کرده است. کاهش رشد واقعی تسهیلات خرید، ساخت و جعاله، مشکلات مستاجران و سازندگان را دوچندان کرده و چشمانداز تامین مالی مسکن در کشور را در شرایط بحرانی قرار داده است.
در دهههای گذشته، به ویژه دهههای ۵۰، ۷۰ و ۸۰، تسهیلات بانکی توانست نقش مهمی در رونق و توسعه بازار ساختوساز مسکن ایفا کند، اما امروز شرایط پیچیده شده است. سیستم فعلی تأمین مالی مسکن نه تنها به عنوان ابزاری برای تحریک بازار عمل نمیکند، بلکه عواملی چون کاهش حجم و ناکارآمدی این تسهیلات سبب شده بازار مسکن دچار رکود شود.
برای احیای این تسهیلات، افزایش سهم بخش مسکن از تسهیلات بانکی و همچنین بالا رفتن سقف وام خرید و ساخت ضروری است. کاهش تورم و افزایش قدرت خرید مردم نیز از شرایط لازم است تا بتوانند از پس بازپرداخت اقساط تسهیلات برآیند. همچنین اعطای وام خرید به افراد پیشخرید کننده در پروژههای ساختوساز میتواند به کاهش رکود در قلمرو ساخت و معاملات مسکن کمک کند.
در سال گذشته، میزان کل تسهیلات ریالی اعطا شده به تمام حوزههای اقتصادی کشور ۷ هزار و ۶۰۰ همت بود که بخش مسکن تنها ۴۱۳ همت از این رقم را دریافت کرد و به این ترتیب سهم این بخش به ۵.۴ درصد از کل تسهیلات رسید. این کاهش، یکی از عوامل اصلی افت تولید و معاملات در بازار مسکن در سالهای اخیر است.
▸ خبر خوش مدیرعامل از پرداخت مطالبات تامین اجتماعی | پرداخت معوقات تامین اجتماعی از این تاریخ
▸ هشدار وزیر نیرو؛ آب تهران ظرفیت بارگذاری جمعیتی جدید ندارد
▸ انتقاد تند مهاجری از رئیس صدا و سیما پس از حواشی برنامه شبکه یک
▸ صنعت نفت باید بر اساس دانش و فناوریهای روز بازتعریف شود