راهنمای کامل سرمایه گذاری در بورس!

بازار سهام از بازارهای دارایی پربازده و همچنین پرریسک به حساب میآید. به همین خاطر، بسیاری از سرمایهگذاران برای دریافت بازدهی قابل توجه، تمایل به سرمایهگذاری در این بازار دارایی دارند. اما باید گفت که برای سرمایهگذاری در بورس، افراد نیاز به راهنمایی کامل دارند. بنابراین بهتر است مرحله به مرحله به شناخت این بازار دارایی و مراحل سرمایهگذاری در آن و همچنین آشنایی با ابعاد سرمایهگذاری در بورس بپردازیم.
انتخاب کارگزاری، ثبتنام و دریافت کد بورسی
سرمایهگذاری در بورس در قدم اول، نیاز به انتخاب روشهای سرمایهگذاری مناسب دارد. اما قبل از شناخت و انتخاب روشهای سرمایهگذاری در بورس، بهتر است با اولین قدمهای سرمایهگذاری در بورس آشنا شویم. انتخاب کارگزاری، ثبتنام و دریافت کد بورسی، اولین گامهای ورود و سرمایهگذاری در بورس به حساب میآیند.
افراد سرمایهگذار در بورس باید برای دریافت کد بورسی، اقدام به ثبتنام در سامانه سجام کنند. بعد از انجام مراحل مربوط به ثبتنام در سامانه سجام، کد بورسی به صورت پیامک برای فرد سرمایهگذار ارسال میشود. بعد از این مرحله و ارائه اطلاعات موردنیاز در سجام، نوبت به مراجعه به کارگزاری میرسد. سرمایهگذار بعد از دریافت کد بورسی، میتواند با مراجعه به کارگزاریهای فعال و همچنین با مراجعه به مراکز پیشخوان دولت، مراحل احراز هویت را انجام دهد. بعد از انجام تمام مراحل ثبتنام، احراز هویت و انتخاب کارگزاری، سرمایهگذار میتواند از طریق پنل کارگزاری، اقدام به خرید و فروش مستقیم سهام کند یا در صندوقهای مختلف سرمایهگذاری کند.
مفاهیم و اصطلاحات پایه در بورس
قبل از آشنایی با روشهای سرمایهگذاری در بورس، نیاز به آشنایی به مفاهیم و اصطلاحات پایه در بورس است. امکاناتی مانند پنل کارگزاری، پرتفوی سرمایهگذاری و شناخت اصطلاحات پایه، از مهمترین گامها اولیه برای سرمایهگذاری در بورس به حساب میآیند.
پنل کارگزاری: صفحهای آنلاین است که بعد از انجام مراحل ثبتنام و احراز هویت، از طرف کارگزاری برای فرد سرمایهگذار در نظر گرفته میشود. این صفحه آنلاین این امکان را به سرمایهگذار میدهد که بتواند از طریق آن اقدام به خرید و فروش سهام در بورس کند.
پرتفوی سرمایهگذاری: مجموع داراییها در سبد دارایی فرد سرمایهگذار در بورس را پرتفوی سرمایهگذاری مینامند.
البته باید در مسیر راهنمای کامل سرمایهگذاری در بورس، این نکته را در نظر داشت که آشنایی با مفاهیم اولیه و اصطلاحات کاربردی برای سرمایهگذاری در بورس، تنها برای آشنایی با فضای سرمایهگذاری در بورس کافی است. سرمایهگذاری در بورس، نیاز به دانش و زمان کافی دارد. بنابراین، نوبت به شناخت روشهای سرمایهگذاری در بازار سهام میرسد.
مبلغ موردنیاز برای سرمایه گذاری در بورس
حداقل مبلغ موردنیاز برای سرمایهگذاری در بورس، 500 هزار تومان است. به این معنی که سرمایهگذار برای خرید سهم موردنظر خود از طریق پنل کارگزاری، باید حداقل 500 هزار تومان، قدرت خرید داشته باشد.
روش های سرمایه گذاری در بورس
سرمایه گذاری در بورس به دو روش مستقیم و غیر مستقیم انجام میشود. گرچه هر دو روش برای سرمایهگذاری در سهام مورد استفاده قرار میگیرند اما هر کدام از این دو روش از ویژگیهای مربوط به خودشان برخوردارند. در ادامه راهنمای کامل سرمایهگذاری در بورس، به توضیح هر کدام از این دو روش و مزایا و معایب آنها خواهیم پرداخت.
سرمایه گذاری مستقیم در بورس
خرید و فروش مستقیم سهام از طریق پنل کارگزاری به عنوان روش سرمایهگذاری مستقیم در بورس شناخته میشود. بسیاری از سرمایهگذارانی که برای اولین بار سرمایهگذاری در بورس را تجربه میکنند، به طور معمول از روش سرمایهگذاری مستقیم استفاده میکنند. اما باید دانست که برای خرید و فروش مستقیم سهام، نیاز به دانش و زمان کافی هست. تسلط بر ابزارها و انواع تحلیلهای تکینکال و بنیادی و همچنین داشتن زمان کافی برای انجام تحلیلها، در خرید و فروش مستقیم سهام موردنیاز است.
سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس
در مقابل سرمایهگذاری مستقیم، روش سرمایهگذاری غیر مستقیم در بورس وجود دارد. خرید صندوق های سرمایه گذاری را میتوان نمونه بارز روش سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس به حساب آورد. صندوقهای سرمایهگذاری سهامی، سبد دارایی متشکل از سهام متنوع دارند و مدیریت سرمایه در آنها به دست مدیر متخصص انجام میشود. بنابراین سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در بازار سهام از طریق صندوقهای سهامی، نیاز به دانش و زمان کافی در این زمینه ندارند.
در حال حاضر، بعضی از گروههای مالی مانند گروه مالی کیان، مجموعهای از صندوقهای سهامی را برای سرمایهگذاری در بازارهای مختلف، در اختیار سرمایهگذاران با اهداف و انتظارات مالی متفاوت قرار داده است. در حال حاضر میتوان با مراجعه به صفحه رسمی کیان دیجیتال، نسبت به تمام صندوقهای سهامی این مجموعه آگاهی پیدا کرد و همچنین به بررسی اطلاعات هر صندوق و عملکرد آن پرداخت.
سرمایهگذاری در بورس با کیان دیجیتال هم از طریق اپ کیان دیجیتال امکانپذیر است. اپ کیان دیجیتال، تنها یک اپ سرمایهگذاری نیست. اپ کیان دیجیتال به عنوان اولین اپ مدیریت مالی شخصی شناخته میشود. سرمایهگذاران میتوانند علاوه بر سرمایهگذاری در انواع صندوقهای سهامی از طریق این اپ، از بخشهای دیگر آن مانند «دانش مالی» استفاده کنند و نسبت به ابعاد سرمایهگذاری، صندوقهای سرمایهگذاری و دانش مالی موردنیاز، آگاهی پیدا کنند.
سرمایه گذاری در سهام برای چه کسانی مناسب است؟
سرمایهگذاری در سهام برای افرادی مناسب است که از روحیه ریسکپذیر برخوردارند. برای سرمایهگذاری در هر کدام از صندوقهای سهامی از پرریسکترین آنها که صندوق اهرمی باشد تا صندوقهای سهامی عادی، سرمایهگذار باید از روحیه ریسکپذیری بالایی برخوردار باشد.
ریسک ها و مزایای سرمایه گذاری در بورس
بورس هم مانند دیگر بازارهای دارایی با ریسک و مزایایی همراه است. به همین خاطر، بهتر است در راهنمای کامل سرمایهگذاری در بورس به بررسی ریسکها و مزایای سرمایهگذاری در بورس هم بپردازیم.
مزایای سرمایه گذاری در بورس
اولین نکتهای که باید در مورد سرمایهگذاری در بورس بدانیم این است که بورس، تنها شامل بازار سهام نمیشود. اوراق در آمد ثابت، گواهیهای سپرده کالایی مانند گواهی طلا و محصولات کشاورزی از انواع داراییهایی است که در بورس وجود دارند. بنابراین سرمایهگذاران در بورس میتوانند علاوه بر سرمایهگذاری در صندوقهای سهامی، انواع صندوقهای سرمایهگذاری بورسی دیگر را هم برای سرمایهگذاری در نظر داشته باشند. مزایای سرمایهگذاری در بورس شامل موارد زیر میشود:
حمایت و شفافیت قانونی
حفظ سرمایه در مقابل تورم
سهولت و نقدشوندگی
معافیت مالیاتی
ریسک های سرمایه گذاری در بورس
ریسکهای سیستماتیک مانند تحولات اقتصادی و سیاسی و ریسکهای غیرسیستماتیک مانند تصمیمگیریهای شرکتهای ناشر سهام میتوانند بر بورس تأثیر بگذارند. به همین خاطر، سرمایهگذاری در بورس را باید از زمینههای سرمایهگذاری پرریسک به حساب آورد و با توجه به روحیه ریسک پذیری، اقدام به سرمایهگذاری در این بازار دارایی کرد.
▸ ویتامینهایی که خواب را تنظیم میکنند
▸ لفاظی تازه ترامپ علیه ایران
▸ کشت گل محمدی در ۳۶۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری
▸ فوری؛ اقدام ویژه و دقیقه ۹۰ مدیرعامل صندوق بازنشستگی برای بازنشستگان | واریز مابه التقاوت حقوق بازنشستگان کشوری شروع شد