free stats

فرمانده‌ای که دزدان دریایی را به زانو درآورد؛ رازهای بنیان‌گذار مرکز آموزش هوابرد سپاه!

سیاسی : بیست‌ویکم اردیبهشت، سالروز شهادت سردار شهید حاج محمد ناظری، از فرماندهان برجسته نیروی دریایی سپاه، بنیان‌گذار مرکز آموزش هوابرد و نقش‌آفرین کلیدی در تأمین امنیت خلیج فارس و مقابله با دزدان دریایی است.

 در بیست‌ویکم اردیبهشت‌ماه، سالروز شهادت سردار سرافراز اسلام، شهید حاج محمد ناظری، یکی از برجسته‌ترین فرماندهان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گرامی داشته می‌شود؛ مردی که تمام عمر خود را وقف جهاد، آموزش و دفاع از امنیت کشور کرد و به‌سبب عوارض ناشی از جراحات شیمیایی دوران دفاع مقدس به شهادت رسید.

بنابر روایت فارس، سردار شهید ناظری متولد سال ۱۳۳۸ در تهران بود. از نوجوانی روحیه‌ای انقلابی داشت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به عضویت سپاه پاسداران درآمد.

 

نقش شهید ناظری در مبارزه با ضدانقلاب و رژیم بعث

سردار ناظری در آن سال‌ها در بسیاری از شهرهای ناآرام و در دوران اوج اغتشاشات حضور می‌یافت. از جمله این موارد می‌توان به حضور و مبارزه علیه ضدانقلاب در غائله‌های گنبد، آمل و کردستان اشاره کرد.او در همان روزهای آغازین جنگ تحمیلی به جبهه‌ها شتافت و به‌سرعت به عنوان یکی از نیروهای کارآزموده در عملیات‌های سخت و پیچیده معرفی شد.با تشکیل یگان‌های ویژه در سپاه، سردار ناظری نقش مؤثری در پایه‌گذاری یگان تکاوران دریایی نیروی دریایی سپاه ایفا کرد.

خلیج فارس و تأمین امنیت این منطقه استراتژیک

مقابله جدی با دزدان دریایی سومالی، برقراری امنیت در منطقه استراتژیک خلیج فارس و حضور عزتمندانه در برابر نیروهای بیگانه در مواقع ضروری، از جمله رویدادهایی بود که با حضور نیروهای تحت اشراف سردار ناظری، مانند یگان‌های تکاوری سیدالشهدا (ع) در خلیج فارس اتفاق افتاد.

شهید ناظری بنیان‌گذار مرکز آموزش هوابرد سپاه

او همچنین از بنیان‌گذاران مرکز آموزش هوابرد سپاه بود و در آموزش نیروهای نخبه در حوزه‌های عملیات ویژه، هلی‌برن، غواصی، جنگ‌های نامنظم و فنون رزم انفرادی تخصص داشت.فرمانده نیروی دریایی سپاه سردار علیرضا تنگسیری می‌گوید: «بخشی از نیروهای تربیت‌شده توسط سردار ناظری به دلیل آمادگی‌های بالا و تخصص در جنگ‌های نامنظم، به سوریه اعزام شدند تا بتوانند از حریم عمه سادات دفاع کنند و مفتخر به حضور به عنوان «مدافعان حرم» شدند.»

از شاگردان سردار ناظری که در دفاع از حرم حضرت زینب (س) به افتخار شهادت نائل آمدند، می‌توان به شهید امیر سیاوشی اشاره کرد که در «ریف جنوبی حلب» و در دی‌ماه سال ۱۳۹۹ به شهادت رسید.سردار شهید ناظری نه‌تنها فرمانده‌ای مقتدر، بلکه انسانی مؤمن، مهربان و بااخلاق بود. وی معتقد بود که روحیه و ایمان قوی، مهم‌ترین سرمایه یک نیروی نظامی است.

حاج قاسم: سردار ناظری همواره فعال و در میدان بود

شهید حاج قاسم سلیمانی در توصیف شهید حاج محمد ناظری گفته بود: برجسته‌ترین ویژگی شهید ناظری این بود که در تمام این سال‌ها، از آغاز انقلاب تا پایان عمر پربرکتش، هیچ‌گاه دچار تغییر نشد.

او همواره پرانرژی، فعال و در میدان حضور داشت و هر جا که انقلاب نیاز داشت، دشوارترین مسئولیت‌ها را بر عهده می‌گرفت.حاج قاسم همچنین با اشاره به فعالیت‌های شهید ناظری تا واپسین لحظات زندگی‌اش افزود: در هیچ عرصه‌ای از جهاد و مبارزه، خاطره‌ای نیست که حاج محمد در آن سهیم نبوده باشد. از سال ۱۳۵۸ که افتخار داشتم نیروی آموزشی ایشان باشم تا امروز، هرگز نشانی از خستگی یا عقب‌نشینی در او ندیدم.

شهادت سردار ناظری در منطقه نازعات

در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، شهید حاج محمد ناظری به‌دلیل عوارض ناشی از جراحات شیمیایی در منطقه نازعات به شهادت رسید. پیکر مطهر این فرمانده دلاور با حضور پرشور مردم و همرزمانش در تهران تشییع و در جوار امامزاده علی‌اکبر (ع) چیذر به خاک سپرده شد.

دست‌نوشته رهبر انقلاب بر تصویر سردار شهید ناظری

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی نوشته‌ای را در تجلیل از شهید محمد ناظری بر روی عکس آن سردار شجاع و مؤمن مرقوم کردند.متن دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب به این شرح است:بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیمرحمت و رضوان بر شهید عزیز، سردار شجاع و مؤمن که عمر خود را در جهاد فداکارانه گذرانید و جوانان و مجاهدان بسیاری تربیت کرد. خداوند او را با شهدای صدر اسلام محشور فرماید.

درحال انتقال به خبر..