هشدار درباره خطرات جبرانناپذیر «زولپیدم پارتی»

۱۳:۲۲ – ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ باشگاه خبرنگاران جوان – نازیلا یوسفی، سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مصرف نادرست این دارو میتواند اعتیادآور باشد، گفت: قطع ناگهانی این دارو پس از مصرف مکرر میتواند باعث علائم ترک مانند بیقراری شدید و تشنج شود. او افزود: مصرف خودسرانه دوز بالای زولپیدم ممکن است منجر به کما، تشنج، ایست تنفسی یا حتی مرگ شود و مصرف همزمان این دارو با الکل یا مواد مخدر، خطرات آن را چند برابر خواهد کرد.
یوسفی با اشاره به دیگر عوارض خطرناک زولپیدم، تصریح کرد: افسردگی، افکار خودکشی، توهم و رفتارهای پرخاشگرانه، رفتارهای غیرعادی مانند راه رفتن در خواب، رانندگی ناخودآگاه، خشونت و از دست دادن حافظه از سایر موارد گزارش شده از این دارو درپی استفاده خودسرانه است.
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو در پایان با تاکید بر ضرورت مصرف این دارو صرفاً با تجویز پزشک گفت: این دارو باید تنها برای درمان کوتاهمدت بیخوابی مصرف شود و در صورت استفاده نادرست میتواند عوارض خطرناک و جبرانناپذیری داشته باشد. از مصرف زولپیدم بدون نسخه پزشک جداً خودداری کنید و هرگز آن را با دیگران به اشتراک نگذارید.
او همچنین توصیه کرد: در صورت مصرف زولپیدم تحت نظر پزشک، باید حتماً پزشک معالج را از مشکلات کبدی یا کلیوی، سابقه مشکلات سلامت روان، از جمله افسردگی یا افکار خودکشی، مشکلات ریوی یا تنفسی، میاستنی گراویس، آپنه خواب، بارداری یا شیردهی مطلع کنید، زیرا در این موارد یا در صورت تداخل با سایر داروها، ممکن است پزشک داروی دیگری را جایگزین کند.
یوسفی در پایان خاطرنشان کرد: در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک جدی مانند مشکلات تنفسی، تپش قلب، تب، تورم غدد لنفاوی، تورم صورت، لبها، دهان، زبان یا گلو، مشکل در بلع، خارش، بثورات پوستی، تهوع، سرگیجه، احساس سبکی سر، یا غش، بلافاصله مصرف دارو را متوقف و با پزشک خود مشورت کند.
منبع: سازمان غذا و دارو
▸ هر آنچه باید درباره ویژگیهای قانون جدید مهریه بدانید
▸ فوری/ اعلام وضعیت اضطراری در بندرعباس
▸ آزادی، استقلال را بیچاره کرد!
▸ اقتباسهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ پلی میان ادبیات و سینما