free stats

درگیری‌ها در پایتخت لیبی؛ به ساکنان دستور داده شد در خانه بمانند

۱۰:۱۷ – ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند – وزارت کشور دولت به رسمیت شناخته‌شده «وحدت ملی» (GNU) در بیانیه‌ای از «همه شهروندان طرابلس خواست در منازل خود باقی بمانند و برای حفظ ایمنی از بیرون رفتن خودداری کنند.»
در بیانیه جداگانه‌ای، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که در پی وضعیت امنیتی موجود، مسئولان مدارس اختیار دارند که کلاس‌ها و امتحانات روز سه‌شنبه را برای «حفاظت از دانش‌آموزان، معلمان و کارکنان اداری» به تعویق بیندازند.
وزارت بهداشت نیز به همه بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و نهاد‌های مرتبط در طرابلس و مناطق همجوار دستور داد «سطح آمادگی خود را افزایش داده و در بالاترین حالت آماده‌باش اضطراری برای واکنش به وضعیت احتمالی باقی بمانند.»
به گزارش رسانه‌های محلی و منابع رسمی، درگیری‌ها در مناطق صلاح‌الدین و ابوسلیم طرابلس آغاز شده‌اند.
شبکه «لیبیا الاحرار» گزارش داد که صدای تیراندازی پراکنده در سراسر پایتخت شنیده می‌شود. این در حالی است که گزارش‌های تأییدنشده‌ای از کشته شدن عبدال‌غنی الککلی، رئیس دستگاه «حمایت از ثبات» منتشر شده است.
بر اساس این گزارش‌ها، تیپ ۴۴۴ وابسته به وزارت دفاع، درگیر نبرد‌هایی با نیرو‌های این دستگاه امنیتی بوده است.
این شبکه همچنین به نقل از ویسام الادریسی، معاون وزیر حمل و نقل، از تعلیق موقت پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی معیتیقه خبر داد.
با این حال، ابراهیم فرکاش، مدیر این فرودگاه، اعلام کرد که فعالیت‌های هوایی از نظر فنی دچار اختلال نشده‌اند و «حریم هوایی باز و امن است.»
هیأت پشتیبانی سازمان ملل در لیبی (UNSMIL) اعلام کرد که «به دقت تحولات نظامی و افزایش تنش‌ها در طرابلس و مناطق غربی کشور را زیر نظر دارد.»
در بیانیه‌ای، این هیأت از همه طرف‌ها خواست تا «فوراً تنش‌زدایی کنند، از اقدامات تحریک‌آمیز بپرهیزند و اختلافات را از راه گفت‌و‌گو حل‌وفصل نمایند.»
سفارت آمریکا در لیبی نیز در پستی در شبکه X (توییتر سابق)، با تکرار درخواست سازمان ملل، خواهان «کاهش تنش‌ها در پی گزارش‌ها از تشدید درگیری‌ها در طرابلس» شد.
لیبی همچنان درگیر بحران‌های امنیتی پراکنده است که ریشه در شکاف سیاسی عمیقی دارد که از سال ۲۰۲۲ ادامه دارد. دو دولت رقیب در این کشور ادعای مشروعیت دارند: دولت وحدت ملی به ریاست عبدالحمید دبیبه در طرابلس که مورد تأیید جامعه جهانی است و غرب کشور را کنترل می‌کند، و دولت موازی در بنغازی به ریاست اسامه حماد که از سوی مجلس نمایندگان منصوب شده و بر بخش‌هایی از شرق و برخی شهر‌های جنوب لیبی تسلط دارد.
سال‌ها تلاش سازمان ملل برای برگزاری انتخابات ملی با شکست مواجه شده و این کشور همچنان در وضعیت پراکندگی سیاسی و درگیری مسلحانه به سر می‌برد.
منبع: آناتولی

درحال انتقال به خبر..