آغاز جشنواره فیلم مقاومت از ۲۷ اردیبهشت ماه/ موزه مقاومت محل برگزاری جشنواره فیلم مقاومت شد

۱۳:۰۳ – ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور- نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت صبح امروز در حسینیه معراج شهدای تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم جلال غفاری قدیر دبیر این جشنواره گفت: بنا شد بخشهای مختلف جشنواره مضین به نام شهداء باشد. حقیقتا باور ما این است که شهدا زنده هستند، به تعبیر قرآن صدای ما را می شنوند، به ما لبخند می زنند و به ما بشارت می دهند که خداوند متعال حاضر و ناظر در همه احوال ما است.
وی ادامه داد: نامگذاری چنین مراسماتی به نام شهداء یک سیره پسندیده است و جشنواره تلاش کردهاست در یک فضای نمادین در محضر مبارک شهدای گمنام جشنواره را برگزار کند.
دبیر جشنواره فیلم مقاومت افزود: جشنواره فیلم مقاومت سنگ بنای یک حرکت شکلی و محتوایی را پایه ریزی کرده است. برگزاری جشنواره هفدهم مقاومت در جنوب کشورمان و بر روی ناو شهید رودکی اتفاق افتاد. جشنواره تلاش کرده است مزیتهای جشنواره هفدهم را حفظ کند.
وی درباره فراخوان این جشنواره بیان کرد: فراخوان جشنواره در هشت بخش اعلام شد. بخش اصلی جشنواره دارای به نام شهید حاج قاسم سلیمانی، بخش دفاع مقدس به نام مرحوم رسول ملاقلی پور، بخش جهان بدون اسرائیل یا فلسطین به نام سید حسن نصرالله و اسماعیل هنیه، بخش تولیدات مصنوعی به نام سید علمالهدا، بخش نسل روایت به نام محسن حججی نامگذاری شد.
وی درباره جنایات صورت گرفته در غزه گفت: حقیقتا امروز غزه کربلا است و فلسطین آرمان همه آزادیخواهان دنیا است. اتفاقاتی که پس از ۷ اکتبر افتاد، ویژه و نادر است. این کودک کشی و جنایت قلب همه را جریحه دار کرده است و همه ما باید به این فاجعه واکنش نشان دهیم. لذا جشنواره فیلم مقاومت سعی کرد دین خود را ادا کند. لذا افتخار سینما مقاومت این بوده است که به وجود آنها افتخار کرده است. امروز نسل جدید فیلمسازان نوید میدهند ما میتوانیم بزرگانی را در عرصه مقاومت داشته باشیم.
جلال غفاری قدیر گفت: تلاش کردیم دورههای آموزشی مختلف برای مخاطبین داخل و خارج برگزار کنیم. بالغ بر ۱۳ هزار نفر آموزش مجازی و بالغ بر ۱۲۰۰ نفر آموزش حضوری داشتند. حضور بیش از ۹۰۰ اثر در بخش کوتاه، نیمه بلند نوید سینمای مقاومت بود. بیش از ۴۰۰ اثر در قالب کتاب، مقاله و پایان نامه در بخش مقاومت ارسال شد. به جز بخش بینالملل تلاش کردیم مابقی آثار را به شکل الکترونیک دریافت کنیم. در سایت جشنواره ۵ هزار و ۱۲۹ اثر ارسال شده است.
در بخش فیلمنامه ۸۶۰ اثر، بخش هوش مصنوعی ۳۶۸ عنوان اثر، بخش نقد و پژوهش ۴۶۴ اثر و الباقی ۳ هزار و ۳۴۳ اثر در حوزه فیلم و مدیا برایمان ارسال شد که دارای فیلم داستانی، انیمیشن و مستند هستند. همچنین در این دوره به طور خاص رقابت ویژهای میان آثار مستند و داستانی وجود دارد. یکی از شاخصهای این دوره غلبه و فزونی بخش داستانی است.
وی افزود: طی چند مرحله داوری اولیه صورت گرفت، آثاری که در بخش نهایی قرار گرفتند بالغ بر ۹۰۰ اثر بودند که در نهایت هیات انتخاب به این ترتیب آثار نامزدهای بخشهای مختلف را اعلام کردند. در بخش سینمایی بلند ۲۵ فیلم از مجموعه آثار رسیده به بخش داوری جشنواره رسید و انشاءالله نامزدها امروز معرفی خواهند شد. در بخش مستند بلند ۲۹ اثر مستند به بخش داوری نهایی راه پیدا کردند. در بخش انیمیشن بلند ۱۱ اثر داریم که ۶ انیمیشن بلند در بخش اصلی جایزه حاج قاسم، ۴ انیمیشن در بخش دفاع مقدس و یک انیمیشن در بخش بدون اسرائیل داریم. همچنیندر بخش فیلم کوتاه، ۴۷ فیلم به دست ما رسیده است.
وی ادامهداد: فردا اسامی داوران اعلامخواهد شد. تلاش شد سطح داوری بالا باشد و بهترینهای سینمای ایران و جهان با انگیزه مقاومت برای داوری آثار انتخاب شدند و قبول زحمت کردند.
وی بیان کرد: ۳۲مستند حائز امتیاز برای بخش نهایی جشنواره شدند. در بخش انیمیشن کوتاه ۳۹ اثر شرایط داوری اثر را دارند که به بخش نهایی رسیدند.
دبیر این جشنواره گفت: ما برگزاری دو رویداد با هوش مصنوعی داشتیم. همچنین اکرانهای مردمی در جشنواره مقاومت در بستههای مختلف جغرافیایی درحال برگزاری است.
وی ادامهداد: به مناسبت موضوعاتی که در فراخوان اکران خواهیم داشت، هرشب از جشنواره یک موضوع و اکران خواهد داشت. در واقع تلقی ما این است که این جشنواره، جشن سینمای مقاومت است و سوم خرداد نشانگر این موضوع است.
در ادامه این مراسم جواد تمدنی بیان کرد: یکی از جوایزی که امسال هم بنا داریم در جشنواره داشته باشیم، اعلام رسانه برتر متناسب با همکاری برتر رسانهها با جشنواره است. یک یا چند رسانه به عنوان برگزیده این بخش در اختتامیه مراسم اعلام خواهند شد. نامزدها امروز یا فردا به مطبوعات و رسانهها اعلام خواهند شد. از ۸ بخش داوری سه بخش انجام شده است و طی این چند روز مابقی داوریها صورت خواهد گرفت.
وی بیان کرد: امسال برگزاری مراسم افتتاحیه روز ۲۷ اردیبهشت ماه ساعت ۱۷ عصر برگزار خواهد شد. برگزاری جشنواره از ۲۷ تا سوم اردیبهشت ماه در موزه مقاومت را خواهیم داشت. همچنین اختتامیه هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در روز سوم خرداد خواهد بود.