تشکلهای مردم نهاد تصمیم گیر و تصمیم ساز هستند

۲۳:۲۲ – ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی – با حضور مشاور رئیس جمهور و در ادامه نشستهای استانی با تشکلها و سمنهای فارس، نشستی به همین منظورو با حضور مدیران خیریهها و تشکلهای مردم نهاد و موسسات عام المنفعه در استانداری برگزار شد.
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکلها گفت: دولت چهاردهم نگاه ویژهای به تشکلها و سمنها دارد، به گونهای که برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی، رئیس جمهور مشاوری در حوزه تشکلها انتخاب کرده است.
نوالدین آهی اظهار کرد: دل آقای پزشکیان برای مردم ایران میتپد و او از جنس همین مردم است و از تمام وجود خواهان اجرای عدالت در آموزش، درمان و دیگر حوزه هاست.
او افزود: انتخاب مشاور در حوزه تشکلها توسط رئیس جمهور به منظور شنیده شدن صدای بی صدایان و شایسته سالاری بوده است.
آهی عنوان کرد: تشکلها و سمنها فکر دولتاند نه بازوی دولت، تشکلهای مردم نهاد تصمیم گیر و تصمیم ساز هستند.
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکلها تاکید کرد: ایدهها و طرحها و مطالبات تشکلها در جلسه امروز بررسی و همه صداها شنیده خواهد شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس در این نشست گفت: آگاهی مردم نسبت به سمنها اندک است که میطلبد با ورود آگاهانه تشکلها این آگاهی در جامعه افزایش یابد.
حجت الله رضایی افزود: ظرفیتهای زیادی در حوزه تشکلهای مردم نهاد از جمله بهداشت و درمان، مدرسه سازی، مسکن سازی و موارد دیگر در استان فارس وجود دارد و کارهای ارزشمندی انجام شده است.
او ادامه داد: چندگانگیهایی در صدور مجوزها، نظارت ها، بروکراسیهای اداری وجود دارد که یک ضعف محسوب میشود، اما تا حدودی برطرف شدهاند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس ابراز کرد: کارهای بزرگی بدون هیچ چشمداشتی در سمنهای فارس انجام میشود.
او در خاتمه با اشاره به تاثیرگذاری تشکلهای مردم نهاد در جامعه بر ضرورت تقویت این نهادهای اجتماعی تاکید کرد.
هادی خباز مدیرعامل موسسه خیریه محبان قمربنیهاشم (ع) شیراز نیز در این نشست با اشاره به مواد قانونی و تبصرههای پیش بینی شده در حمایت از خیریهها و موسسات عام المنفعه از جمله تبصره ۵ ماده ۶۹ قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت اظهار داشت: قانون به دولت اجازه داده که به خیریه ها، موسسات عام المنفعه و سمنها به طرق مختلف کمک کند، اما متاسفانه قانون در اجرا بسیار ضعیف عمل میشود به طوری که علی رغم ۱۷ سال فعالیت تا به حال یک ریال به ما کمک نشده است.
خباز با بیان اینکه در قانون حق استفاده از املاک و اراضی با درج شروطی که در این قانون ذکر شده است، پیش بینی شده است، بیان داشت: در این قوانین مالکیت موسسات مطرح نیست بلکه حق انتفاع مطرح است، اما متاسفانه قانون به درستی اجرا نمیشود.
او به ضوابط واگذاری اموال منقول و غیرمنقول به موسسات خیریه و عامالمنفعه نیز اشاره داشت و افزود: این قوانین با رویکردی آسیبشناسانه به مسائل خیریهها توجه کرده و تجمیع قوانین و مقررات به گونهای بوده است که به بهبود فرآیندهای واگذاری اموال به موسسات خیریه و عامالمنفعه کمک کند و زمینهساز افزایش کارایی و شفافیت در این حوزه باشد.
خباز با اشاره به بند دیگر قانونی الزام کمکهای مالی شهرداریها به موسسات عام المنفعه، ضمن انتقاد از عدم اجرای آن نیز گفت: در این راستا کمک که نشده هیچ، حتی در پایان، از خیریهها درخواست کمک به نیازمندان نیز میکنند! و بدین ترتیب بار موسسات خیریه را سنگینتر مینمایند.
او با بیان اینکه مشکلات اقتصادی به همه اقشار فشار آورده است، افزود: عدم اجرای قانونهایی که سازمانهای دولتی را ملزم به کمک به خیریهها و موسسات عام المنفعه میکند، موجب شده خیریهها نتوانند به تنهایی از پس هزینهها برآیند و در نتیجه کمکها تعداد کمتری از جامعه هدف را پوشش میدهد.
خباز به ماده ۱۲ قانون تاسیس و اداره مدارس مصوب ۱۳۹۶ یعنی قانون واگذاری اموال غیر منقول مازاد آموزش و پرورش به خیریهها نیز اشاره کرد و گفت: مدارسی هستند که بلااستفاده مانده است و خاک میخورد، اما متاسفانه این مدارس نیز علی رغم قانون موجود، به خیریهها واگذار نمیشود.
مدیر عامل موسسه خیریه محبان قمر بنی هاشم (ع) تاکید کرد: این فضاها میتواند تبدیل به کارگاه بشود و صدها نفر در آن مشغول به کار شوند، اما متاسفانه این گونه نیست.
او همچنین بیان داشت: طبق ماده ۲۸ قانون مدنی، اموال مجهول المالک، بلا صاحب و بدون وارث یا دارای صاحب متواری، کالاهای قاچاق و اموال رسوب شده در مناطق آزاد و مناطق ویژه و… میتواند در اختیار خیریهها قرار گیرد.
خباز در پایان نیز گفت: امیدواریم مصوبات این نشست به گونهای باشد که قوانین موجود در حمایت از خیریهها ضمانت اجرایی پیدا کند.