free stats

گسترش همکاری‌های ایران و تاجیکستان با امضای تفاهم‌نامه در شیراز

۱۲:۳۰ – ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی – عباس علی‌آبادی امروز در آیین امضای یادداشت تفاهم میان ایران و تاجیکستان در شیراز اظهارداشت: امروز یادداشت تفاهمی در چارچوب هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی، بازرگانی، فنی، علمی و فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان در شیراز امضا می‌شود.
او افزود: این یادداشت با هدف توسعه روابط تجاری در حوزه خدمات فنی و مهندسی و کالا و حمایت‌های لازم از تجار و فعالان اقتصادی ایران در کشور تاجیکستان تنظیم شده که به نظر من محور بسیار مهمی در تقویت همکاری‌های دوجانبه است. 
وزیر نیرو ادامه داد: در این یادداشت تفاهم، طرفین برای تسریع در بررسی پروژه‌های توسعه صنایع سبک، مشارکت فعال در توسعه صنعت نساجی و ایجاد بنگاه‌های اقتصادی در صنایع غذایی توافق کرده‌اند. همچنین، برگزاری گردهمایی‌ها، سمینار‌ها و کارگاه‌های بین‌المللی برای آشنایی بیشتر طرفین و رویداد‌های آموزشی هدفمند برای مشارکت تجار و سرمایه‌گذاران دو کشور در این صنایع به‌عنوان محور‌های کلیدی تعیین شده است.
علی‌آبادی با اشاره به اهمیت همکاری‌های فرهنگی دو کشور گفت: در این تفاهم‌نامه بر گسترش روابط و همکاری‌های فرهنگی دو کشور و شناسایی و معرفی جاذبه‌های گردشگری تأکید شده است. این موضوع مقدمه‌ای اساسی برای همکاری‌های کنونی و آینده محسوب می‌شود و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
او همچنین خاطرنشان کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه‌های نقشه‌برداری، گمرک، میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری، کشاورزی و مدیریت منابع آب به‌عنوان محور‌های تعیین‌شده در این یادداشت تفاهم مورد تأکید قرار گرفته است. همچنین، همکاری در زمینه‌های بانکی و مالی، علوم و فناوری، بهداشت و درمان، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، کشاورزی و صدور خدمات فنی و مهندسی در حوزه‌های آب، برق و محیط زیست از دیگر نکات مهم این سند است که می‌تواند زمینه‌ساز گسترش همکاری‌های دوجانبه باشد.
وزیر نیرو با اشاره به نگاه متخصصان علمی و فنی ایران به تاجیکستان، اظهار داشت: ما برای رفع نیاز‌های این کشور آماده همکاری هستیم و متقابلاً از طرف تاجیکستان نیز این امکان برای ما فراهم است تا با پذیرش هیئت‌های آنها، مطالعات لازم را انجام دهیم و از ظرفیت‌های این کشور به‌صورت مناسب بهره‌مند شویم. این موارد از نکات کلیدی است که در یادداشت تفاهم مورد توجه قرار گرفته است.
علی‌آبادی در پایان ابراز امیدواری کرد: این یادداشت تفاهم زمینه‌ساز اقدامات عملی‌تر در اجلاس‌های بعدی باشد تا بتوانیم از کلیات عبور کرده و قدم‌های جزئی‌تری به جلو برداریم. 
امضای تفاهم‌نامه در شیراز، پایه‌ای استوار برای همکاری‌های ایران و تاجیکستان
وزیر انرژی و ذخایر آبی جمهوری تاجیکستان نیز در این مراسم گفت: از فرصت مناسب فراهم‌شده توسط جمهوری اسلامی ایران و استانداری فارس برای برگزاری هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی، بازرگانی، فنی، علمی و فرهنگی در شهر شیراز صمیمانه قدردانی می‌کنم. 
دلیر جمعه افزود: نتایج این اجلاس می‌تواند به‌عنوان زمینه‌ای استوار برای تحکیم و گسترش همکاری‌های دوجانبه بین ایران و تاجیکستان ارزیابی شود. در جریان مذاکرات و جلسات کاری، توافقاتی برای توسعه همکاری‌های متقابلاً سودمند در حوزه‌های تجارت، اقتصاد، سرمایه‌گذاری، زمین‌شناسی، نقشه‌برداری، استاندارد، گمرک، مالی، بانکی، فرهنگ و گردشگری حاصل شد. این توافقات در آینده اجرایی خواهند شد. او با اشاره به اینکه این اسناد برای جلب سرمایه‌گذاری، رشد اقتصادی و تقویت همکاری‌های تجاری و صنعتی دوجانبه از اهمیت بالایی برخوردارند، یادآور شد: همچنین، همایش‌های تجاری و دیدار‌های کاری در حاشیه اجلاس برگزار شد که به گسترش روابط اقتصادی و تجاری کمک کرد.
وزیر انرژی و ذخایر آبی جمهوری تاجیکستان خاطرنشان کرد: طرفین بر اهمیت گسترش روابط سودمند تأکید کردند و برای راه‌اندازی نمایشگاه‌ها، زیستگاه‌های مشترک و مشارکت در رویداد‌های تجاری بین‌المللی توافق کردند. با وجود برخی مشکلات در مسیر همکاری‌ها، مانند مسائل گمرکی و تجاری، این موانع با تلاش مشترک قابل رفع است.
دلیر جمعه تصریح کرد: اطمینان دارم که جلسات آتی این کمیسیون نقش مؤثری در تحکیم روابط دو کشور در زمینه‌های مختلف خواهد داشت. 
استاندار فارس نیز در این مراسم عنوان کرد: در دو روز گذشته میزبان هیئت محترم تاجیکی بودیم که برای ما مایه فخر و مباهات است.
حسینعلی امیری از موافقت وزیر نیرو برای برگزاری این اجلاس در شیراز تقدیر و ابراز امیدواری کرد که یادداشت تفاهمی که بین نمایندگان دو دولت به امضا رسید، با توجه به مشترکات فرهنگی، تاریخی، دینی وپیوستگی‌هایی که وجود دارد و اینکه هر دو کشور در حوزه ایران فرهنگی و نوروز محسوب می‌شوند، این یادداشت تفاهم‌نامه منجر به اقدامات عملی و عملیاتی در همه ابعاد مورد بحث شود.
او تاکید کرد: منتظر اجرایی شدن این تفاهم‌نامه هستیم، چرا که که رونق و پیشرفت اقتصادی دو کشور را در حوزه‌های مورد توافق به دنبال خواهد داشت.
در این مراسم همچنین تفاهم‌نامه‌هایی بین شرکت فرا و وزارت انرژی و ذخایر آب جمهوری تاجکستان، سازمان ملی استاندارد ایران و آژانس استاندارد تاجیکستان و سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی ایران و تاج اینوست تاجیکستان به امضا رسید.

درحال انتقال به خبر..