لزوم تعامل شهردار و شورای شهر بر اساس مصوّبات شورا

خبرنگار: علی اشرف خلیلی پالندی
هفته جاری طی درخواست تعدادی از اهالی شهر زیراب از خبرنگار دنیای اقتصاد مبنی بر سوال از ریاست شورای اسلامی و سخنگوی شورای شهر زیراب در خصوص ابهامات مطرح شده از سوی شهرداری و تنویر افکار عمومی شهر و مشخص شدن دیدگاههای شورای شهر درباره عملیاتهای اجرایی توسط شهرداری ؛ طی تماسی با ریاست شورا با انجام مصاحبه در این خصوص موافقت شد و صبح یکی از روزهای میانی ماه اردیبهشت ریاست شورای شهر در پارلمان شهری پایتخت جنگلهای هیرکانی میزبان خبرنگار دنیای اقتصاد بود.
حسن شورزند که برادر شهیدپاسدار رمضانعلی شورزند میباشدومسوولیت در ادارات شهرستان سوادکوه نیزدر رزومه او به چشم میخورد در پاسخ به ابهامات مطرح شده سطح شهر در خصوص عملیاتهای عمرانی به خبرنگار این مجموعه گفت:
شورا پاسخگوی سوالات همه مردم فارغ از جناحهای سیاسی است و همه مسوولین و خبرنگاران و مردم با هماهمگی قبلی با ریاست شورا جهت تعیین جایگاه و سمت میهمان شورا و اینکه جلسه ای غیرعلنی نباشد می توانند در جلسات شورا حضور داشته باشند.
شورزند گفت:
درباره پل فجر، شهرداری لایحه ای برای تعمیرات اساسی قسمت زیرین پل و رنگ آمیزی آن داد و شورا مصوب کرد و شهردار موظف است این کار را دراسرع وقت بنحو احسن انجام دهد که اصل کار که پوسیدگیقسمت زیرین پل است؛ برطرف نشد.
ما دومیلیارد بودجه برای تعمیرات اساسی و رنگ آمیزی پل اصلی شهر مصوّب کرده وتخصیص دادیم وشهرداری پیمانکار گرفت که انجام نمیشود درحالیکه شهردار باید مصوّبات شورا را اجرا کند و نتیجه را به شورا اعلام کند.
شهردار اعلام کرد که شهرداری نیاز به گل ندارد و سال ۱۴۰۳ لایحه تبدیل گلخانه منطقه چندلا زیراب به سویتت اقامتی را به شورا داد که در تاریخ ۴ مرداد ۱۴۰۳ اکثریت اعضای شورا با لایحهتبدیل گلخانه به سوییت مخالفت کردند چرا که شورا نسبت به تغییر ماهیت و کاربری این زمین از گلخانه به سوییت کاملا مخالف است و این موضوع را طی مصوبه به شهرداری اعلام کرده اما متاسفانه شهردار بدون مجوز شورا واخذ مجوز جدید سوله و فوندانسیون گلخانه که امروز برای ساخت آن هزینه ای بالغ بر یک میلیارد تومان نیاز است را تخریب کرده است؛در حالیکه میشد تعدادی از جوانان برای اشتغال در فضای سبز شهرداری بهکار گیری شوند که یکی از خوبیهای این کار بود که شهرداری میتوانست گل و گیاه خود را تامین کند و نیازی نبود امسال بالاییک میلیارد تومان برای تامین گل و گیاه هزینه شود و میتوانست با پیش بینی میزان نیازمندی به گل؛ چند جوان را جابجا کند.
شهردار بدون مصوبه شورا تخریب گلخانه را صورت داده است در حالیکه مصوبه شورا فعال کردن گلخانه بوده است علاوه بر اینکه بنده به شهردار اعلام کردم تخریب نکن که بدون توجه به خواست شورا تخریب گلخانه را انجام داد.
گرچه برای این کار نیاز به بالغ بر ۵ میلیارد تومان پول نیاز است که شهردار میخواهد این رقم را به سوییت اقامتی اختصاص دهد؛ اما شورا باید درمورد مکان سوییت اقامتی نظر یا مصوبه دهد و اکثریت اعضای شورا با تغییر کاربری این مکان برای سوییت اقامتی مخالف بودند و طبق مصوبه این لایحه رد شد؛ اما پارکی که در خدمات و سرخکلا وجود دارد با آن وضع نه روشنایی درست و درمان دارد نه نیمکت و صندلی و حتی سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی ندارند! برای نشاط مردم چه کاریصورت پذیرفته است؟
برای پارک معلّم پارسال علی رغم عدم اختصاص بودجه توسط شهردارفعلی که ریاست شورا را به عهده داشت؛ در دوره شهرداری ایشان شورا رقم یک میلیارد تومان برایمرمت اختصاص داده و جابجا کردیم؛ اما هیچ اتفاقی رخ نداده!
سال گذشته اعضای شورا سرمایه گذار آوردیم اما شهردار حتی در جلسه شورا با سرمایه گذار شرکت نکرد!
با سه الی پنج میلیارد این پارک جمع نمیشود مگر اینکه شهردار با سرمایه گذاری بخش خصوصی طرحی به شورا ارائه دهد و شهردار از طرح خود در صحن شورا دفاع کند.
درمناطق کرچمبور، مهران آباد و چندلا ومناطق دیگر نیاز به احداث دیوار حفاظتی است که برای آن بودجه کافی پیش بینی نکرده و رقم پیشهادی جوابگوی احداث آنها نیست.
در بحث میدان امام شهر زیرابیک میلیارد تومان برای اصلاح هندسی تخصیص دادیم و هیچ مصوبه ای برای تقلیل عرض میدان ندادیم.
بلوار داخل شهر یک و پانصد اعتبار داشت که ما از محلهای دیگرردیف بودجه جابجایی انجام دادیم تا کمک حال شهرداری شود.
سوالی که مطرح است اینکه اگرکار بلوار براساس مصوبه شورای ترافیک است؛ چرا اصول فنّی رعایت نشده است؟
من به شهردار شفاهی اعلام کردم و مکتوب هم دومرحله نامه زدم که زهکشی سمت بالازیراب و همینطور سمت سرخکلا انجام نشده است.
شهرداری درون بلوار مخلوط و خاک پر کرده است؛ شهر به این زیبایی! با فضای سبز به این زیبایی!مگر میشود درون بلوار مخلوط بریزند و با موزاییک پوشانده شود؟
از کردآباد تا قاسم آباد درون بلوار، زه کشی نشده؛ خاک ریخته شده که کنار جدول آب جمع میشود و این موضوع در ایام بارندگی و یخبندان باعث ایجاد حادثه مرگبار خواهد بودکه شهردار اصول فنی را رعایت نکرد!
مطمئن باشید این اتفاقات خاص، حادث میشود و دستگاههای ذیربط باید درجریان موضوع باشند که خطایی که صورت پذیرفته است و مرگ و میر ایجاد شود؛ شخص شهردار باید پاسخگو باشد.
شورا به وظایف نظارتی خود عمل کرد و نامه زد و تذکر شفاهی نیز به شهردار دادیم که شهردار باید وظایف ذاتی خودش را انجام دهد و باتوجه بهاینکه ملاحظات فنی رعایت نشده است؛اگر آنجا مرگ و میر صورت پذیرد؛هیچکس آنجا پاسخگو نیست و شخص شهردار باید پاسخگو باشد.
شورا صرف و صلاح شهر و شهرداری را می بیند!
شهردار تصمیم گرفت میلگردهای پل جدید آینه (شهیدصادقی) را مزایده گذاشته و بفروشد اما شورا این لایحه را تصویب نکرد و همین میلگرد امروز بالغ بر ۵ الی ۶ میلیارد تومان با بسیج سازندگیجهت پل شهید صادقی(پل آینه)تهاتر کردیمیعنی آورده شهرداری حساب شد. و این در حالی است که همان زمان به دلیل عدم مصوبه، جنگ رسانه ای راه انداختند که چرا اجازه نمی دهند میلگرد را بفروشیم و حتی باز نامه پیوست کرد که چرا با فروش میلگرد مخالفت می کنید!
شورا با مخالفت خود، کار بدی نکرد؛ شورا نمایندگان و امین مردم هستند.
شورا، شهردار را انتخاب کرده است لذا بالادستی شهردار است؛ زیردست شهردار نیست! و نظارت برامور شهرداری چه فنّی باشد، چه اداری باشد و چه خدماتی بر عهده شورای شهر است.
اگر قرار باشد شهردار مصوّبات شورا را اجرا نکند؛ تخلّف است و هرکاری غیر از مصوبه شورا تخلّف قانونی است و شورا موظّف است امورات قانونی خود را پیگیری کند که تذکّر دارد؛ طرح سوال دارد؛استیضاح دارد که تذکّراتی داده شد و بازهم تذکّر داده خواهد شد.
برج ۸ تذکّر دادیم؛ طرح سوال کردیم و استیضاح کردیم که شهردار گفت بالاخره این کارها را انجام خواهم داد که دوباره تذکِروسوال و استیضاح ادامه داشت که روال همین است و یکی از وظایف قانونی شورا است.
قانونگذار دست شورا را باز گذاشته است تا اینگونه نباشد که هرمدیری هرکاری دلش خواست، انجام دهد.
هر کس سوالی دارد، من درخدمت هستم؛ شورا در خدمت است!
بیایند به ما سر بزنند!سوال یا ابهامی دارند؛ اینجا متعلّق به مردم ازهرنگاه سیاسی است.
مطالبات مردم را درشورای شهر باید پیگیرباشیم.
هرساعت خبرنگاران یا آحاد مردم تمایل به حضور در جلسات شورا داشتند؛ باهماهنگی بنده به عنوان ریاست شورا در جلسات شورا حضور یابند که البته بعضی جلسات غیر علنی هستند و لذا حضور از قبل باید هماهنگ شود..
و این هماهنگی به این معنا است که ریاست شورا باید اعلام کند که چه کسی وارد جلسه شورا می شود تا جایگاه طرف مشخص باشد.
جلسه ما مخفیانه نیست؛ جلسه ما علنی است و جلسات غیر علنی از قبل طبق دستور جلسه مشخص می شود..
لایحه ای که شهردار به شورا می دهد؛ شورا صلاح و منفعت شهر را میبیند ونظرمی دهد.
ما به شهردار نامه زدیم تمام قراردادها یک نسخه به شورا تسلیم شود! چرا نمیدهد؟ برای چه نمیدهد؟مگر کار شورا نظارت نیست؟
هیچ قراردادی تاکنون از سوی شهردار به شورای شهر ارائه نشده است و در جلسه استیضاح، شهردار مطرح کرد که تمام قراردادها یک نسخه به شورای شهر میدهم.
نه فقط می بایستیک نسخه از قرارداد به شورا ارائه شود؛ بلکه پیش نویس قرارداد قبل از انعقاد آن باید شورا درجریان باشد که در این شهر چه اتفاقی در حال وقوع است.
در زمینه مخلوط رودخانه تلار مصوبه ای به شهردار دادیم که طبق ماده ۱۹ شهرداری با شهرداریدیگر میتواند تهاتر داشته باشد و شهردار گفت من میخواهمبه شهرداری قائمشهر مخلوط بدهم و آسفالت بگیرم که ما این لایحه را مصوب کردیم.
خب!چقدر مخلوط داده شد و چقدر آسفالت دریافت شد؟
نتیجه را به این شورا اعلام نمایند که هنوز جوابی به این شورا ارسال نشده است.
شفاف سازی برای ما مهم است؛ چیزی است که باید شفاف سازی شود و شورا بهدنبال شفاف سازی است.
در مورد آسفالت خواجکلا مصوبه داشتیم که با ۲۳۰ تن قیر و با انتخاب پیمانکارکه از سوی شهرداری انجام شده است، علی رغم پیگیری اهالی خواجکلا و مشکلات تردد، تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.
در زمینه دخیل بودن کارشناسان واحدهای شهرداری، مدیریت پیشبرد امور با شهردار است که شهردار باید به حرف کارشناسان خود توجّه کند که توجّهی ندارد و خودش تصمیم میگیرد و ما الان همه چیز را به نام شهردار می بینیم!
پارک میانسی را شورای شهر و شهرداری به جد پیگیری خواهد کرد و پیگیریهای لازم در حال انجام است و حق قانونی و یکی از مطالبات مردم از ما پارک میانسی است که برای نشاط مردم و درآمد پایدار و اشتغال جوانان بیکار شهر زیراب پیگیر آن هستیم که انشاء الله ضمن تشکر از مسوولین برای منافع مردم و شهر پیگیری می کنیم.
در مورد پارک معلّم که شهردار این کار را کرد، باید مصوبه داشته باشد؛ شهردار لایحه میدهد ؛ شورا تشخیص می دهد بشود یا نشود.صفحه به صفحه شرح کار را می بیند و اینکه چرا برخی از طرحها مصوب نمی شوند؛ قرار نیست هر خواسته شهردار انجام شود و با بوغ و کرنا کردن به خواستهها برسند.
همه موارد را بصورت شفاهی و مکتوب به شهردار اعلام می کنیم؛ از مواردی که باید بررسی شود؛ نیاز به اصلاح دارد و یا نیاز به تذکّر امورات مردم باشد و خواسته های مردم باشد؛ همه را مکتوب به شهردار اعلام می کنیم.
تمام مصوبات و نامه های مکتوب در شورا موجود است و چیز پنهانی نداریم
در شورا پنج نفر تصمیم میگیرند و بنده به عنوان رییس شورا و سخنگوی شورا؛ امورات را پیگیری می کنم.میز خدمت شورای شهر روزهای دوشنبه و سه شنبه و چهارشنبه هفته ای سه روز پاسخگوی عموم مردم هم بصورت تلفنی و هم بصورت حضوری می باشم مگر اینکه ماموریت کاری پیش بیاید که روزانه شهروندان برای رفع مشکلات خود در این دفتر حضور پیدا می کنند.
در پایان این نشست، ریاست شورا با ارائه مستندات؛ سخنان خود به خبرنگار دنیای اقتصاد درستی سخنان خود را به اثبات رساند که قضاوت آن بر عهده رای دهندگان است که آیا توانستند مدافع خوبی برای حقوق عامه باشند؟
متن دو مصوبه سال گذشته و امسال مربوط به گلخانه و مصوبه مربوط به تعمیرات اساسی قسمت زیرین پل فجر و رنگ آمیزی آن در ادامه به سمع و نظر شما می رسد.
داده های عینی گواه است که رنگ آمیزی قسمت بالادستی پل فجر انجام شده است اما درباره تعمیرات اساسی قسمت زیرین پل که طبق مصوبه لازم الاجرا بود طبق عکسی که روز گذشته از این پل برداشت شده است تاکنون اجرایی نشده استو لازم است برای حفظ موجودی و حفاظت از پدافند غیرعامل شهری اقدام عاجل صورت گیرد.
تاریخنامه شهرداری درباره گلخانه:
۱۴۰۳.۰۵.۰۴
تاریخ مصوبه اوّل شورا درباره گلخانه:
۱۴۰۳.۰۵.۱۵
متن مصوبه شورا درباره گلخانه:
نامه شماره۵۱۴۰-۴/۵/۱۴۰۳ شهرداری زیراب مبنی بر ساخت ۴ واحد اقامتی، تفریحی در زمین گلخانه چندلا با وجه به اینکه محل مورد نظر برای ساخت گلخانه پیش بینی گردیده و سوله فلزی هم احداث شده است و قاب استفاده می باشد و همچنین به علت عدم پیش بینی اعتبار در بودجه ۱۴۰۳ موضوع پس از بحث و بررسی مورد مخالفت اعضا قرار گرفت.
با اکثریت شورا
مصوّبه دوّم شورا درباره گلخانه:
تاریخ جلسه:
۱۰/۰۲/۱۴۰۴
نامه شماره ص-۱۷۸/۱۴۰۴ مورخ ۱۷/۰۱/۱۴۰۴ شهرداری زیراب مبنی بر ساخت سوییت اقامتی در زمین مشهور به گلخانه چندلا در جلسه مطرح و با توجه به مخالفت قبلی اعضای شورای اسلامی شهر طی مصوبه شماره ۱۸۳ مورخ ۱۵/۰۵/۱۴۰۳ با احداث سوییت؛ نظر شورای اسلامی بر احداث گلخانه میباشد و با ساخت سوییت مخالفت گردید
با اکثریت شورا
مصوّبه شورا تعمیرات اساسی و رنگ آمیزی پل فجر:
تاریخ مصوّبه:
۳۰/۰۵/۱۴۰۳
با توجه به فرسودگی و تخریب سازه زیرین پل اصلی شهر و با عنایت به اینکه در بودجه عمرانی سال جاری از محل اعتباری ۴۰۲۰۶ پروژه ردیف ۴۰۲،۶۰۰۱ جهت تعمیر اساسی و رنگ آمیزی پل اصلی مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۲۰ ( بیست میلیارد ریال) اعتبار پیش بینی گردید؛ مقرر گردید شهرداری در اسرع وقت از ردیف اعتباری مذکور نسبت به رفع پوسیدگی سازه های زیر رنگ آمیزی آن اقدام نماید.
با اکثریت شورا