حدود ۳۰ درصد از تختهای مراکز درمانی، فرسوده شدهاند

سید سجاد رضوی، ظهر پنجشنبه در جریان سفر به استان مرکزی و بازدید از مراکز درمانی اراک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اینکه حدود ۳۰ درصد از تختهای موجود در کشور، فرسوده شدهاند که نیاز به نوسازی، بازسازی یا جایگزینی این تعداد تخت وجود دارد و ارتقای کیفیت خدمات درمانی در گرو بهروزرسانی زیرساختها است.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: حل این معضل نیازمند اختصاص اعتبارات کلان است و شماری از مراکز درمانی نیز در اولویت بازسازی و نوسازی اساسی قرار دارند.
رضوی با اشاره به اهمیت بیمارستان تازهتأسیس ولیعصر (عج) اراک گفت: این مرکز درمانی نقش بینظیری در ارتقای خدمات سلامت در منطقه دارد و با برخورداری از ظرفیت بالای تخت بیمار و ارائه خدمات متنوع درمانی، به یکی از بیمارستانهای شاخص کشور تبدیل شده است که میتواند پاسخگوی بخش قابل توجهی از نیازهای درمانی منطقه و استان باشد.
سالانه تا ۳۰۰۰ پرستار در کشور بازنشسته میشوند
رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه جذب پرستار به یک بازه زمانی خاص محدود نمیشود، ابراز امیدواری کرد که سازمانهای «برنامه و بودجه» و «اداری و استخدامی» که مسئولیت تامین منابع و صدور مجوزها را برعهده دارند به موضوع جذب پرستار به طور جدیتری ورود کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: ساخت و راهاندازی این بیمارستان نتیجه همکاری و همدلی میان مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اراک، نماینده مردم در مجلس و دیگر دستگاههای مرتبط بوده است و باید اذعان کرد که بیتردید مردم اراک شایستگی چنین خدمات درمانی با کیفیت بالا را دارند.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر بخشی از توان این بیمارستان هنوز بهطور کامل فعال نشده و برنامهریزیهایی برای تکمیل آن در دست انجام است و تأمین نیروی انسانی بهویژه پرستاران، یکی از اصلیترین نیازهای پیش رو است و وزارت بهداشت در همکاری با دانشگاههای علوم پزشکی کشور، اقدامات لازم را برای جذب و ساماندهی کادر درمان این مراکز در دستور کار قرار داده است.
رضوی گفت: بازسازی بیمارستانهای فرسوده یکی از برنامههای جدی وزارت بهداشت است که با همراهی مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری آن هستیم.
وی افزود: همچنین بیمارستانهایی که عملیات ساخت آنها تا حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد پیش رفته، در اولویت بهرهبرداری قرار گرفتهاند تا بتوانیم بخشی از مشکل کمبود تختهای بستری در مناطق را برطرف کنیم.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر چالش کمبود نیرو در حوزه درمان افزود: یکی از مسائل اساسی امروز، کمبود شدید نیروی انسانی بهویژه پرستار است که برآوردها نشان میدهد که در سال جاری دستکم به ۱۰ تا ۱۲ هزار پرستار جدید در کشور نیاز است.
وی گفت: در زمینه پزشکان متخصص هم، سال گذشته حدود ۶ هزار و ۵۰۰ نفر مورد نیاز بود اما تنها توانستیم ۲ هزار نفر از این تعداد را جذب کنیم.
وی تاکید کرد: برای رفع این مشکل، برنامهریزیهایی در چارچوب نظام ارجاع و پزشک خانواده صورت گرفته است که هدف اصلی، تمرکز بر مناطق محروم و کمبرخوردار است تا با تقویت خدمات در این نواحی، نیاز مردم به مراجعه به شهرهای بزرگ و مراکز استانها کاهش یابد.
▸ مذاکرات امروز ایران و آمریکا شکست نتانیاهو بود
▸ شرایط دریافت وام ۲۰۰ میلیونی برای خانوارهای دهکهای ۱ تا ۵
▸ ۴۰ میلیارد ریال صرف مرمت پلهای تاریخی اصفهان شد
▸ تاکید آمریکا بر کاهش تنش تجاری با چین