ویپ؛ دشمن پنهان ریهها که داستان خوشطعمش به مرگ ختم میشود!

اقتصاد100- مصرف ویپ، نوجوان آمریکایی را به بیماری خطرناک و نادر «ریه پاپکورنی» مبتلا کرد؛ عارضهای ناشی از استنشاق مواد شیمیایی مانند دیاستیل که میتواند به انسداد جدی مجاری تنفسی و تخریب همیشگی ریهها منجر شود.
یک نوجوان آمریکایی پس از سه سال استفاده مخفیانه از سیگار الکترونیکی یا همان ویپ، به بیماری نادر و جبرانناپذیر “ریه پاپکورنی” مبتلا شد. این بیماری که پیشتر در بین کارکنان تولید پاپکورن مشاهده شده بود، در اثر استنشاق ترکیبات شیمیایی خطرناکی مثل دیاستیل ایجاد میشود و به تخریب جدی راههای تنفسی منجر میگردد.
به گزارش منابع خبری، برین کالن، دختری ۱۷ ساله و اهل نوادا، برای مقابله با استرسهای دوران پساکرونا به سیگار الکترونیکی گرایش پیدا کرد و سالها بدون اطلاع خانواده از آن استفاده میکرد. اما در نهایت و در میان یک تمرین ساده، دچار تنگی نفس شدید شد و پس از تشخیص، مشخص گردید که او به بیماری ریه پاپکورنی مبتلا شده است. این بیماری نادر نهتنها زندگی برین را تغییر داد، بلکه مادر او را به چهرهای فعال برای آگاهیرسانی در زمینه خطرات ویپ تبدیل کرد. این ماجرا زنگ خطری برای تمامی خانوادههایی بود که تصور میکردند دودهای رنگی و خوشطعم، تهدید خاصی به همراه ندارند.
زخم پنهان ویپ: ریه پاپکورنی چیست؟
بیماری ریه پاپکورنی که از نظر علمی به عنوان برونشیولیت انسدادی یا (Bronchiolitis obliterans) شناخته میشود، نوعی التهاب شدید، مداوم و غیرقابل بازگشت در مسیرهای هوایی کوچک است. این بیماری با علائمی مانند سرفههای طولانیمدت، خسخس سینه، تنگی نفس و خستگی مزمن همراه است و میتواند زندگی افراد را به طور جدی تحت تأثیر قرار دهد.
اصطلاح ریه پاپکورنی برای اولین بار در اوایل دهه ۲۰۰۰ مطرح شد. این اصطلاح به مواردی اشاره داشت که کارکنان کارخانههای تولید پاپکورن مایکروویوی، پس از استنشاق ترکیبات شیمیایی مانند دیاستیل (نوعی طعمدهنده که به پاپکورن عطر کرهای میبخشد)، به مشکلات جدی ریوی دچار شدند. این ماده با وجود پذیرش برای استفاده خوراکی، در صورت استنشاق بهشدت سمی است و میتواند موجب زخم و انسداد دائمی راههای هوایی شود.
▸ اوقات شرعی تهران: ساعت اذان صبح و ظهر و عصر فردا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
▸ شیب نزولی قیمت خودرو تندتر شد/ جدترین قیمت سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
▸ پرتاب بمب به سمت نخستوزیران هلند و لهستان
▸ تعیین و تکلیف ۵۱ همت کالا در انبارهای اموال تملیکی طی سال گذشته