free stats

خراسان جنوبی جزو ۷ استان اول پرداخت زکات در کشور 

۱۳:۱۳ – ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی – حجت الاسلام فلسفی راد رئیس اداره زکات اداره کل کمیته امداد خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: گندم، جو، خرما و کشمش اولین محصولاتی هستند که زکات به آنها تعلق می‌گیرد و گاو، شتر، گوسفند، طلا و نقره از دیگر موارد زکات است.
او افزود: جمع آوری زکات بر عهده کمیته امداد است و اگر سازمان یا ارگان دیگری بخواهد اینکار را انجام دهد باید از کمیته مجوز لازم را بگیرد؛ هر مبلغ زکاتی که جمع می‌شود، دولت معادل آن مبلغ به علاوه ده درصد می‌گذارد.
حجت‌الاسلام فلسفی راد بیان کرد: پارسال ۷‌ مورد تهیه جهیزیه، ۲۱ مورد مسکن محرومین و مددجویی، هزار و ۶۰۷ مورد کمک به درمان، ۲۸ هزار و ۷۹۰ مورد کمک در معیشت، ۶۵۰ مورد کمک در تحصیل و بیش از ۱۰۰ مورد کمک در سایر بخش‌ها داشتیم. 
رئیس اداره زکات اداره کل کمیته امداد خراسان جنوبی ادامه داد: علی رغم خشکسانی‌ها در استان، کشاورزان در پرداخت زکات خود تعلل نمی‌کنند و به طور کل رتبه پرداخت زکاتمان همیشه جزو ۷ استان اول در کشور است؛ در مورد زکات پرداختیِ مردم اولاً که سعی می‌کنیم نیت فرد را در نظر بگیریم و بعد اینکه مبالغ در همان محل و مبانی شان هزینه می‌شود. 

بیشتر بخوانید

او عنوان کرد: ۳۷۰ شورای زکات داریم که زیر نظر عالم همان منطقه یا روستا است و مبالغ جمع آوری شده در همان روستا و طبق همان مذهب هزینه می‌شود. 
حجت الاسلام فلسفی راد تصریح کرد: در گذشته می‌دیدیم که برای تجلیل از عاملین، مبلغین و مودیان قاب عکس هدیه‌می دادند، اما هدایا را تغییر دادیم و به طور مثال اگر زکات دهنده کشاورز باشد وسایل مربوط به کار کشاورزی با آرم حک شده ستاد زکات را به افراد می‌دهیم؛ این کار یک نوع تبلیغ برای ستاد و ترغیب سایر افراد برای پرداخت نیز زکات است.
رئیس اداره زکات اداره کل کمیته امداد خراسان جنوبی اظهار کرد: در کار زکات بحث شرعیت، سلامت کار و شفافیت بسیار مهم است؛ در هزینه کرد زکات دو سرفصل محرومین و طرح‌های عمرانی برای هزینه کرد داریم؛ پارسال در طرح‌های عمرانی ساخت ۶ مسجد، ۷ حسینیه و ۳ مورد در سایر بخش‌ها را داشتیم.
او گفت: گوسفند‌هایی که مردم برای زکات اعطا می‌کنند اگر مولد باشد ذبح نمی‌شود و خود گوسفند را به نیازمند می‌دهیم، اما اگر گوسفند مذکر باشد آن را ذبح کرده و گوشت آن را به نیازمندان اعطا می‌کنیم؛ همچنین طرح شجره طیبه داریم یعنی افراد تصمیم می‌گیرند که محصول تعدادی از درختان باغ خود را به عنوان شجره طیبه حضرت زهرا (س) برای مدت معینی که خودشان تعیین می‌کنند زکات دهند که هم اکنون در استان ۱۱ هزار درخت به این شکل داریم.

درحال انتقال به خبر..