free stats

ایجاد باشگاه‌های مهر و گفت‌و‌گو برای سالمندان

باشگاه خبرنگاران جوان – سیدجواد حسینی در نشست معرفی طرح تأمین تجهیزات مراکز نگهداری سالمندان و افراد دارای معلولیت در سراسر کشور توسط صندوق جمعیت ملل متحد افزود: قرار است ۷۳۶ مدرسه در دسترس، به مراکز روزانه سالمندی ما در قالب طرح بهزیست محله افزوده شود و در این مراکز خدمات در محور‌هایی مانند تغذیه سالمندان، ورزش سالمندان، بیماری‌های مخصوص سالمندان، پیشگیری از آلزایمر و به طور کلی آموزش‌های ورود به سالمندی سالم، ارائه می‌شود.
وی با اشاره به معرفی شدن ۱۱ شهر دوستدار سالمند در ایران بر اساس استاندارد‌های نظام جهانی گفت: ۸ آیتم به عنوان استاندارد‌های شهر‌های دوستدار سالمند بر اساس نظام جهانی اعلام شده است که ما یک آیتم دیگر نیز با عنوان گردشگری سالمندان به این موارد افزوده‌ایم و شهر شیراز به عنوان دبیرخانه کیفیت بخشی به این آیتم مشخص شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در سال ۱۴۳۰ شمسی، بیش از ۲۷ درصد جمعیت کشور ایران سالمند هستند در این راستا همکاری سازمان بهزیستی با صندوق جمعیت ملل متحد افزایش یافته است.
حسینی ادامه داد: صندوق بین المللی جمعیت همواره در راستای سیاست‌های افزایش جمعیت با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت خارجه، بهزیستی و… ارتباط نزدیک داشته و با توجه به افزایش جمعیت سالمندی در ایران و شتاب بسیار زیاد جمعیت کشور به سوی سالمندی، همکاری خوب این آژانس در اجرای سمینار بین المللی پیشگیری از پیامد‌های سالمندی با ۱۶۳ سخنران و محقق بین المللی از سراسر دنیا در سال ۱۳۹۶ را به خاطر داریم.
در سال ۱۴۳۰ شمسی، بیش از ۲۷ درصد جمعیت کشور ایران سالمند هستندوی از همکاری و حمایت آژانس‌های سازمان ملل در ایران با سازمان بهزیستی ابراز خشنودی کرد و گفت: این آژانس‌ها از شرکای جدی بهزیستی هستند و در حوزه‌های گوناگون از جمله توانمندسازی زنان و دختران در ابعاد گوناگون با سازمان‌های دولتی و جمهوری اسلامی ایران همکاری خوبی داشته است و از سال ۲۰۰۰ میلادی شاهد این حمایت‌ها هستیم.
معرفی ۱۱ شهر دوستدار سالمند در ایران
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برنامه‌های تحولی بهزیستی در سال جدید گفت: تجهیز مراکز توانبخشی روزانه و شبانه، بیش از ۹۰۰ مرکز آموزشی توانبخشی در حوزه سالمندان در کشور فعال هستند که در ۱۳ آیتم به سالمندان ارائه خدمت می‌کنند که به دنبال افزایش کیفیت این خدمات هستیم. همچنین یکی از حوزه‌های افزایش خدمات در سال جدید، ایجاد باشگاه‌های مهر و گفت‌و‌گو برای سالمندان است که با استفاده از ظرفیت مدارس در ساعات بعد از ظهر که فعالیت آموزشی ندارند؛ قرار است ۷۳۶ مدرسه در دسترس، به مراکز روزانه سالمندی ما در قالب طرح بهزیست محله افزوده شود.
حسینی با اشاره به معرفی شدن ۱۱ شهر دوستدار سالمند در ایران بر اساس استاندارد‌های نظام جهانی گفت: ۸ آیتم به عنوان استاندار‌های شهر‌های دوستدار سالمند بر اساس نظام جهانی اعلام شده است که ما یک آیتم دیگر نیز با عنوان گردشگری سالمندان به این موارد افزوده‌ایم و شهر شیراز به عنوان دبیرخانه کیفیت بخشی به این آیتم مشخص شده است.
فرهنگ سازی فعالیت‌های نیکوکارانه و مشارکت‌های بین المللی
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به طرح معرفی شده صندوق جهانی جمعیت در این جلسه با تأمین بودجه برای خرید تجهیزات پزشکی و غیرپزشکی به سالمندان و افراد دارای معلولیت مقیم در مراکز بهزیستی گفت: این طرح بسیار ارزشمند است و از شما می‌خواهیم حتما با مراسم و افتتاحیه رسمی در جهت فرهنگ سازی فعالیت‌های نیکوکارانه و مشارکت‌های بین المللی که در نظام بین المللی و در داخل کشور مشارکت بیشتری را به دنبال خواهد داشت، آغاز شود.
وی افزود: همچنین توجه به این نکته که این کار باید در فرایندی دقیق، ملموس، قابل ارزیابی، در زمان معین و همچنین با سرعت و دقت و ارزیابی از عملکرد؛ به انجام برسد. همچنین مستند سازی این کار‌ها که مدیریت دانش نامیده می‌شوند، هم برای کسانی که در داخل کشور به دنبال انجام آنها هستند و هم برای آژانس‌های سازمان ملل موجب تسهیل در توسعه این فعالیت‌ها می‌شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین بر اهمیت استفاده از این فرصت در همکاری‌های بین بخشی بهزیستی و صندوق جمعیت سازمان ملل که چارچوب اهداف آن توسعه پایدار است تاکید کرد و گفت: این صندوق در بسیاری قلمرو‌ها با سازمان بهزیستی تقاطع‌های مشترک دارد و امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک زمینه‌های همکاری بیشتر را فراهم کنیم.
حسینی افزود: تجهیز مراکز توانبخشی روزانه و شبانه روزی، آموزش و آگاه سازی بهداشت باروری برای گروه‌های آسیب پذیر، ارائه خدمات مشاوره و مراقبتی به نوجوانان و زنان به ویژه در مناطق محروم، آموزش در زمینه توانمند سازی اجتماعی و اقتصادی برای کاهش وابستگی زنان، ارتقای دسترسی گروه‌ها به خدمات حمایتی، آموزشی و بهداشتی، آموزش مهارت‌های زندگی، توسعه نظام اطلاعاتی و پایگاه داده برای رصد وضعیت گروه‌های هدف (سالمندان)، تقویت تاب آوری اجتماعی در شرایط بحرانی و بلایای طبیعی حمایت از خانواده‌ها و گروه‌های آسیب پذیر در شرایط اضطراری محور‌هایی هستند که می‌توانند مبنای توسعه همکاری بهزیستی و صندوق جمعیت سازمان ملل باشند.
وی گفت: از همکاری با شما خوشحالیم و یقین داریم که فعالیت‌ها و خدمات ما در همکاری با شما به شکل کمی و کیفی توسعه و گسترش چشمگیری خواهد یافت.
همکاری سازمان بهزیستی با صندوق جمعیت ملل متحد در تأمین تجهیزات مراکز نگهداری سالمندان و افراد دارای معلولیت
آینا سیتلیوا سرپرست صندوق جمعیت ملل متحد در ایران در این جلسه با اشاره به تلاش‌های مجموعه بهزیستی طی سال‌های گذشته با این صندوق گفت: امروز با همراهی تیمی که قرار است برنامه‌های مد نظر شما را به طور کمی و کیفی توسعه دهند در خدمت شما هستم و قبلا نیز شخصا شاهد این موضوع بوده‌ام که در بهزیستی با شور و هیجان و احساسات زیاد درباره سالمندان صحبت می‌کنید و نشان می‌دهد دغدغه اصلی شماست و این شور و علاقه در فعالیت‌های شما اثر گذار و ثمر بخش است.
وی افزود: برنامه‌های صندوق ما با بهزیستی در سطوح مختلف سیاست گذاری و اجرایی و در زمینه‌های ظرفیت سازی و توانمند سازی اجرا شده است و خوشحال و مفتخرم اعلام کنم که بر طبق روال در همکاری‌های قبلی، این اطمینان را به صندوق داشته باشید که مشارکت و همکاری خوبی صورت می‌گیرد.
سیتلیوا به برنامه‌های قبلی همچون برنامه‌های مرتبط به بهبود وضعیت ارائه خدمات مراقبتی به سالمندان و مشارکت در تأمین کمک‌های نقدی برای مادران باردار و شیرده که تحت تأثیر نتایج سیل سیستان و بلوچستان قرار گرفته بوده‌اند، اشاره کرد و گفت: همچنین به زودی برنامه ابتکاری غربالگری سرطان برای بانوان معلول در استان‌های مختلف کشور را با کمک بهزیستی اجرا خواهیم کرد.
سرپرست صندوق جمعیت ملل متحد گفت: با تلاش دوستان در صندوق جمعیت ملل متحد در ایران موفق شده‌ایم ۸۴۸ هزار دلار از صندوق توسعه جهانی و همکاری‌های کشور چین را برای ارائه خدمات بهداشتی ضروری برای سالمندان و افراد دارای معلولیت تخصیص دهیم و اگر فاز اول این طرح با سرعت انجام شود امکان اجرایی شدن فاز دوم نیز پیش بینی می‌شود.
وی افزود: این تجهیزات در ۱۲ نوع پزشکی و ۲ نوع غیر پزشکی تهیه خواهد شد که بر اساس قوانین صندوق جمعیت باید از خارج کشور وارد شود، حمایت و دستورات سریع و لازم الاجرایی را از بهزیستی می‌خواهیم تا برای گرفتن مجوز‌های لازم اقدام کنیم.
سیتلیوا گفت: پس از انجام این خرید و در یک بازه زمانی ۷ ماهه، این اقلام به انبار بهزیستی ارسال می‌شود و از این نقطه در سراسر کشور توزیع خواهد شد. همچنین شفاف بودن فرایند انتقال و پایش دقیق به منظور اطمینان یافتن از توزیع مناسب اقلام در جامعه هدف صورت می‌گیرد تا در گام‌های بعدی بتوانیم جذب مالی بیشتر و سریع‌تر داشته باشیم.
لزوم همکاری و تعامل بیشتر بهزیستی با صندوق جمعیت ملل متحد و انتقال تجارب مشترک در راستای توسعه پایدار
فاطمه عباسی، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور نیز در این نشست به فعالیت ۳۰۴ مرکز شبانه روزی سالمندان، ۴۴ خانه سالمندان، ۱۱۱ مرکز ویزیت سالمندان و ۱۵۸ مرکز روزانه سالمندان در کشور اشاره کرد و گفت: ۲۰۰ هزار سالمند از خدمات این مراکز به صورت شبانه روزی و یا روزانه استفاده می‌کنند.
همچنین احمد دلبری، مشاور عالی رئیس سازمان بهزیستی در امور سالمندان در این جلسه همکاری صندوق جمعیت ملل متحد در خصوص تولید محتوای مناسب آموزشی، آموزش مدرسان برای دوره‌های مختلف در بهزیستی و ارزیابی کردن دقیق این پروژه را خواستار شد.
در ادامه معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی نیز بر استقبال سازمان بهزیستی از هر تجربه و اقدامی که بتواند به سالمندان، مادران و زنان ما امکان تجربه زیست بهتر را بدهد تاکید کرد و گفت: بهزیستی به عنوان ساختار تخصصی و فراگیر از تجربه‌ها و ظرفیت‌های موجود در حوزه بین الملل استقبال می‌کند.
سید حسن موسوی چلک بر زمان بندی دقیق و صحیح پروژه معرفی شده، فرایند گزارش گیری و تجربه نگاری به عنوان یک فرصت و همچنین مدل قابل ارائه در ایران و مجامع جهانی به عنوان یک آورده عمل مشترک تاکید کرد و گفت: تمام ظرفیت‌های موجود را برای اجرای این پروژه به کار خواهیم گرفت.
حسام الدین علامه نماینده کار گروه فرهنگی -اجتماعی دولت در امر سالمندان نیز در این جلسه با اشاره به افزایش بیماری‌های مزمن در سالمندان با توجه به افزایش سن امید به زندگی گفت:سالمندان در زمان از کار افتادگی به مراقبت‌های تخصصی بیشتر نیاز دارند و از شما می‌خواهیم تجربه بیمه مراقبت مستمر به ایران انتقال یابد.
وی همچنین از تلاش‌ها و همکاری‌های صورت گرفته برای اجرایی شدن این طرح تشکر کرد و گفت:کار بهزیستی در راستای توسعه پایدار است و محور‌های مشترک فعالیت‌های بهزیستی و صندوق جمعیت ملل متحد نیز دید خوبی به ما می‌دهد که فعالیت شما نیز در زمینه توسعه پایدار است.
منبع: سازمان بهزیستی کشور

درحال انتقال به خبر..